Як зупинити старіння волосся: 6 ефективних способів

Як зупинити старіння волосся: 6 ефективних способів

Старіння волосся – природний процес, причому волосся старіє в шість разів швидше осбличчя. Уповільнити подібні процеси реально. Як саме, розповімо в нашому матеріалі.

Метод 1: менше мити голову

Всі експерти по волоссю переконані в одному: часте миття голови призводить до проблем зі старінням волосся. Ідеально для молодості шкіри і волосся мити його два рази на тиждень. Агресивні шампуні і фарбувальні речовини, а також нагріваючі прилади, типу фенів, призводять до порушення гідроліпідної мантії шкіри голови, вона втрачає природний захист, що призводить до запалень і свербіння.

Метод 2: робити масаж

Масаж дарує приємні відчуття і користь. Завдяки цьому відбувається стимуляція кровообігу в шкірі голови, від чого поліпшується надходження вітамінів і мінеральних речовин в шкіру. Також виробляється більше шкірного сала, яке розподіляється по всій довжині волосся, роблячи його сильним і міцним.

Метод 3: не робити знебарвлення волосся

Знебарвлення робить волосся не такими блискучими і красивим. Воно здається старіючим, втрачає еластичність і вологу. Якщо відмовитися від подібної процедури,  можна скоротити ризик передчасного старіння локонів.

Метод 4: виконувати глибоке очищення шкіри голови

Своєчасне глибоке очищення – можливість не старіти для волосся. Залишки різних косметичних засобів, наприклад, лаку або олії, може ускладнювати ріст волосся, робити його не природним на вигляд. Спеціальні скраби дозволять отрмати необхідний ефект. Його потрібно наносити на шкіру голови на сухе або вологе волосся до миття, перед шампунем. Масажувати пару-трійку хвилин, а потім залишити скраб ще на 20 хвилин. Промити голову проточною водою, а потім використовувати шампунь.

Метод 5: користуватися якісним шампунем і кондиціонером

Якщо здається, що волосся молоде і красиве, це не привід розслаблятися. Якісні продукти тільки поліпшать його стан. Цілком згодяться шампунь і кондиціонер, ніяких зайвих засобів для догляду, які будуть перевантажувати зачіску. Тільки вибирайте їх відповідно до типу шкіри голови і користуйтеся на здоров’я.

Метод 6: користуйтеся сонцезахисними засобами

Існують сироватки, маски та інші засоби з УФ-захистом не тільки для шкіри, але й для волосся. Сонячні промені здатні зістарити кожен локон, погіршити його структуру, зруйнувати кератин. Як підсумок волосся стане сухим, ламким. Доглядова косметика з ультрафіолетовим захистом допоможе зберегти молодість і красу кожного волоска.

Читайте також: Що варто додати в раціон, аби зупинити втрату волосся

Поділись


Новини партнерів