8 неочевидних причин появи чорних цяток на обличчі

Чорні цятки – це нормально, але ми прекрасно розуміємо, що коли вони стають дуже помітними, від них хочеться позбутися. Ми вирішили дізнатися, звідки вони беруться і що з ними робити, щоб їх було менше.

Тобі не вистачає рослинної олії

Дієтологи в один голос твердять про те, що сучасним людям дуже не вистачає полінасищенних жирних кислот, якими багаті рослинні олії. Це ж стає і причиною неправильної роботи сальних залоз і, як наслідок, появи вугрів. Вирішується ця проблема легко: щоранку натщесерце ти випиваєш ложку оливкової олії. Для чистоти шкіри це дійсно дуже важливо – баланс жирних кислот нормалізується, і чорні цятки тебе покинуть.

Тобі не вистачає вітаміну В

Брак вітаміну В – одна з причин, чому наші сальні залози працюють занадто активно і забивають пори.

Занадто активне умивання

Це правда, що шкіру потрібно очищати, якщо хочеш, щоб вона була бездоганно гладкою. Але іноді очищення може зіграти з тобою злий жарт: пінки і гелі для вмивання здатні порушити природний pH шкіри, якщо ти користуєшся ними дуже завзято. У підсумку, пори почнуть забиватися ще більше, на жаль. Тому умивайся не більшу ніж два рази на день і старайся вибирати більш м’які формули засобів.

Їсиш занадто багато жирної їжі

Картопелька фрі і бургер – це причини виникнення вугрової висипки. Жирна їжа, насичена холестерином, найнесприятливішим чином позначиться на стані шкіри, так що старайся її уникати.

Тобі не вистачає клітковини

Запорука гарної і чистої шкіри – нормальна робота шлунково-кишкового тракту, яка просто неможлива без продуктів, насичених клітковиною. Фрукти і овочі – це засіб для чищення для нашого організму. Саме проблеми з кишечником найчастіше є причиною появи вугрів, так що їжте більше салатів.

Ти не любиш кисломолочні продукти

Не пам’ятаєш, коли в останній раз випивала на ніч склянку кефіру або кислого молока? А даремно! Саме кисломолочні продукти відповідальні за здорову мікрофлору кишечника. Якщо з корисними бактеріями не все гаразд, це тут же відіб’ється на обличчі. Так-так, у вигляді чорних цяток.

Ти часто чіпаєш обличчя

Якщо протягом дня ти чіпаєш своє обличчя руками і не проти підперти обличчя долонею, слухаючи свого співрозмовника в кафе, то не дивуйся, звідки у тебе вугри. На наших руках живе безліч мікробів і бактерій, які будуть тільки раді переселитися на шкіру твого прекрасного обличчя. Запам’ятай: щоб не було вугрів, торкайся до лиця тільки попередньо вимитими руками.

Читайте також: Як правильно використовувати тканинні маски для обличчя

Поділись


Новини партнерів