5 продуктів, які зроблять вашу шкіру сяючою та чистою

Шкіра є найбільшим органом чуття у нашому тілі. Крім того, вона виконує захисну функцію та допомагає нам підтримувати рівновагу. В той же час, шкіра, особливо шкіра обличчя, постійно піддається негативному впливу навколишнього середовища, що пошкоджує та подразнює її, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Все, що ми їмо, неминуче позначається на стані нашої шкіри. Нещодавнє дослідження показало, що регулярне вживання нездорової їжі прискорює появу ознак старіння. В той же час, здорові продукти, що багаті на поживні речовини, навпаки, позитивно впливають на шкіру. Ось 5 продуктів, які зроблять її сяючою та здоровою:

Апельсини. Фрукти – це багате джерело поживних речовин та клітковини. Однак апельсини особливо корисні для шкіри, оскільки вони містять велику кількість вітаміну С. Він захищає шкіру від впливу сонячних променів і надає їй природного сяйва.

Жирна риба. Жирні сорти риби дуже корисні для шкіри. Вони забезпечують шкіру здоровими жирами, які роблять її сяючою та гладкою. Жирна риба також корисна для вашого серця, тому вона обов’язково повинна входити у ваш раціон.

Волоські горіхи. Волоські горіхи часто входять до складу засобів для догляду за шкірою. Хоча використання їхньої шкаралупи для відлущування відмерлих частинок шкіри – це доволі суперечлива рекомендація, не можна заперечувати той факт, що споживання горіхів дуже корисне для шкіри. Вони є потужним джерелом вітамінів і корисних жирів.

Ягоди. Загальновідомо, що ягоди дуже багаті на антиоксиданти. Вони захищають клітини шкіри від пошкоджень, допомагають вивести з неї токсини та сприяють оздоровленню та покращенню стану шкіри.

Авокадо. Популярними авокадо зробили здорові жири, вітаміни та велика кількість клітковини. Регулярне вживання авокадо на сніданок зробить вашу шкіру більш рівною, гладенькою та сяючою.

Поділись


Новини партнерів