Фахівець розповів, як правильно боротись з посіченими кінчиками

Просто вирвати волосинку з роздвоєним кінцем недостатньо для вирішення цієї проблеми. Дерматолог Нандіні Баруа пояснює, що посічені кінчики з’являються через нестачу поживних речовин. Вона уповільнює ріст волосся та робить його більш схильним до пошкоджень, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Переважно до появи посічених кінчиків призводять дефіцити вітамінів B3 та B12, а також низький рівень гемоглобіну та гормональні коливання.

Ось 5 порад, які допоможуть вам вирішити цю проблему:

Регулярно підстригайте кінчики. Коли мова йде про посічені кінчики, проблема криється у найнижчій ділянці волосся, тому його потрібно регулярно підстригати. “Коли кінчики волосся розщеплюються, вражається крайній шар кутикули та кератину. Я рекомендую підстригати волосся раз на місяць, щоб уникнути цього”, – каже Баруа.

Уникайте частого використання фена та інших гарячих інструментів. Що більше гарячих засобів для укладки ви використовуєте, то більше пошкоджуєте волосся. Вони випаровують всю вологу з волосся, роблять його сухим та ламким. Через це розщеплюються його кінчики.

Правильно харчуйтесь. “Ви повинні дотримуватись правильного раціону, багатого на білки та вітаміни. За потреби приймайте добавки з біотином або збільшіть споживання продуктів, які його містять. Включіть у раціон рибу, сухофрукти, авокадо, овес та сою”, – рекомендує доктор Баруа.

Не зловживайте доглядовими процедурами. Як не дивно, та щоденні спа-процедури принесуть вашому волоссю більше шкоди, ніж користі. Це перевантажує волосся та шкіру голови хімічними речовинами, може обтяжувати волосся та викликати ще більше пошкоджень. Також доктор Баруа рекомендує використовувати домашні інгредієнти на кшталт сиру, бананів, яєць, тощо. В поєднанні зі здоровим раціоном, цього буде достатньо, щоб зробити волосся здоровим та блискучим.

Користуйтесь кондиціонером для волосся. Після кожного миття наносьте на волосся шар кондиціонеру, щоб заблокувати вологу всередині волосся і захистити його від пошкодження. Так ви уникнете пересушування волосся, заломів та появи посічених кінчиків.

Поділись


Новини партнерів