Фахівець пояснив, як потрібно харчуватись, щоб зупинити втрату волосся

Випадання волосся – це проблема, з якою стикається багато людей, особливо у міжсезоння. Воно викликане неправильним способом життя, забрудненням повітря, неправильним харчуванням, тощо. Тривалий вплив прямих сонячних променів також висушує і ослаблює волосся. Крім того, з випаданням волосся часто стикаються люди, в яких суха шкіра голови. Є фактори, які не залежать від нас, але ми можемо зменшити випадання волосся, включивши в раціон більше багатих на поживні речовини продуктів, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Здоровий раціон не лише сприяє зменшенню випадання волосся, а дозволяє прискорити його ріст та збільшити об’єм. Такі поживні речовини, як вітаміни А, С, D, Е, білки, цинк, залізо тощо, мають велике значення для здоров’я волосся. Вони роблять його міцним, блискучим та сприяють його росту.

Багато людей використовують такі продукти, як яйця, йогурт та алое вера прямо на шкірі голови та волоссі, що, якоюсь мірою, корисно. Але якщо ви харчуєтесь неправильно та не отримуєте достатньо поживних речовин із їжі, це не допоможе покращити здоров’я волосся.

Дієтолог Пуджа Бунга запропонувала тим, хто хоче покращити стан волосся, включити в раціон такі продукти:

Яйця. Це багате джерело білка, який необхідний для росту волосся. Переважно волосся складається саме з білків. Тому вживання достатньої кількості білка дозволяє запобігти втраті волосся і прискорює його ріст

Шпинат. Цей зелений листовий овоч містить залізо і вітаміни А і С. Залізо допомагає еритроцитам переносити кисень по організму, що потрібно, в тому числі, й для росту волосся.

Жирна риба. Жирні сорти риби багаті на жирні кислоти омега-3, які роблять волосся густішим та запобігають його випаданню.

Авокадо. Авокадо містить величезну кількість вітаміну Е, який зміцнює волосся та запобігає його випаданню. Також він захищає шкіру голови від пошкоджень та окислювального стресу.

Волоські горіхи. Ці горіхи дуже багаті на поживні речовини, що зміцнюють волосся. Зокрема, вони містять цинк, вітаміни та незамінні жирні кислоти, в тому числі й омега-3.

Морква. Морква багата на бета-каротин, який є провітаміном вітаміну А. Вітамін А живить шкіру голови, що зміцнює волосся та зменшує його втрату.

Овес. Щоденне вживання однієї порції вівсянки позитивно позначиться як на вашому тілі, так і на волоссі. Вона містить такі поживні речовини, як цинк, жирні кислоти омега-6, залізо та поліненасичені жирні кислоти.

Курятина. Курятина – це доступне джерело білка, який зміцнює ламке волосся. Волосся в основному складається з кератину, який також є білком, тому у вашому щоденному раціоні повинні бути білкові продукти.

Йогурт. Йогурт – це джерело білків, вітамінів D та В5, а також кальцію. Його можна не тільки їсти, а і готувати з нього маски для волосся.

Цитрусові. Цитрусові багаті на вітамін С, який є потужним антиоксидантом. Він зміцнює волосся і дозволяє зменшити шкоду, заподіяну вільними радикалами. Крім того, вітамін С зміцнює імунітет.

Поділись


Новини партнерів