Чому мед такий корисний для шкіри

Мед відомий людям ще зі стародавніх часів. Його використовували в кулінарії, догляді за шкірою і навіть у бальзамуванні, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Хоча мед є природним засобом, він теж має певні побічні ефекти. Зокрема,він вважається алергеном. Однак, заперечити його користь неможливо. Мед має протизапальні та антибактеріальні властивості, які зробили його одним з найпопулярніших природних інгредієнтів косметики.

Ось чому мед чудово підходить для догляду за шкірою:

Він зволожує шкіру. Мед містить ферменти, завдяки яким шкіра легко його вбирає. Це допомагає меду глибоко зволожувати шкіру. Також він допомагає зменшити зморшки та заломи на шкірі. Ви можете зробити зволожуючу медову маску, просто розподіливши по чистому сухому обличчю 1 ст. л. меду. Через 15-20 хв змийте його прохолодною водою.

Він бореться з прищами. Мед має протизапальні та антибактеріальні властивості, які допомагають йому боротися з прищами. Також він видаляє надлишок жиру зі шкіри, попереджуючи засмічення пор. Ви можете точково наносити сирий мед на прищі і змивати його через 20 хвилин, щоб прискорити їх загоєння.

Він висвітлює шрами. Мед допомагає зробити рубці та шрами менш помітними. Завдяки протизапальним властивостям, він сприяє прискоренню загоєння шкіри. Медова маска для освітлення рубців складається з 1 ч.л. сирого меду і 1 ч.л. оливкової або кокосової олії. Нанесіть цю суміш на шрам чи рубець і масажуйте їх круговими рухами мінімум 2 хвилини.

Він відлущує шкіру. Мед – це чудовий відлущувач, оскільки допомагає делікатно видаляти відмерлі клітини шкіри. Він діє м’яко, не залишаючи почервонінь та подразнень на шкірі. Ви можете змішати 1 ч. л. меду з 1 ст.л. харчової соди і круговими рухами обережно втирати цю суміш у вологе обличчя. Потім ретельно вмийтесь прохолодною водою.

Поділись


Новини партнерів