5 корисних ефектів вазеліну для вашої шкіри

Сама тільки згадка про вазелін примушує нас думати про сувору морозну зиму. Багато з нас використовують сам вазелін або продукти на його основі, щоб заспокоїти шкіру та уникнути лущення. Однак, використовувати його можна не лише взимку, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Насправді вазелін навіть у теплу пору року може вирішити багато шкірних проблем. Наприклад, він може освітлити шкіру та пом’якшити потріскані губи. Ось декілька корисних ефектів вазеліну для вашої шкіри:

Зволоження. Тривале перебування на сонці або в кондиціонованому приміщенні може висушити вашу шкіру. Сухість і зневоднення роблять шкіру тьмяною, сприяють появі зморшок та заломів. За словами дерматолога Бхавука Міттала, вазелін пом’якшує шкіру, робить її більш еластичною, а також утворює на її поверхні захисний шар, що “запечатує” вологу всередині. Однак, краще утриматись від використання вазеліну тим, хто має жирну та проблемну шкіру.

Боротьба з лущенням шкіри. Тепле та сухе повітря призводить до лущення шкіри на ліктях та колінах, а також до розтріскування губ. У таких випадках доктор Міттал рекомендує наносити вазелін безпосередньо на ці ділянки. Він допомагає затримати вологу у шкірі та відновлює її гладкість.

Пом’якшення кутикули. Зміна погоди, сухість повітря, часте миття рук – все це призводить до пересушування шкіри рук та загрубіння кутикули. Манікюр тимчасово вирішує цю проблему, але як тільки його ефект минає, сухість повертається. Тому щовечора втирайте вазелін у шкіру навколо нігтів та кутикулу, щоб запобігти їх пересушуванню.

Боротьба з тріщинами на п’ятах. Якщо ви зіткнулись з загрубінням та розтріскуванням шкіри стоп, нанесіть на них після вечірнього душу щедрий шар  вазеліну. Він пом’якшить та зволожить шкіру, а також прискорить заживлення тріщин. Це займе деякий час, але після кількох застосувань ви помітите ефект.

Зменшення подразнень. Фізична активність у спеку часто викликає подразнення та висипи з внутрішнього боку стегон. Та якщо перед сном ви вимиєте та насухо витрете подразнену ділянку, а потім нанесете на неї трохи вазеліну, він не дозволить проникнути туди зайвій волозі і спинить ріст бактерій.

Поділись


Новини партнерів