6 способів зберегти молодість шкіри рук

Погодься, за обличчям ми доглядаємо більш ретельно, ніж за руками. Але ж на них теж звертають чимало уваги! Ми вирішили розповісти тобі, як правильно доглядати за шкірою рук, щоб вона довше залишалася гладкою, доглянутою і ніжною.

Використовуй крем не тільки взимку

Багато з нас користуються кремом для рук лише в міру необхідності, і найчастіше це відбувається в холодну пору року, коли шкіра просто обвітрюється і сама нагадує про зволоження. Насправді не варто ховати крем для рук на дальню поличку в теплі дні – використовуй його щодня, щоб допомогти шкірі зберегти пружність і еластичність.

Роби ванночки

Раз на тиждень влаштовуй свом рукам спа-процедури! Звичайні домашні ванночки можуть допомогти тобі привести шкіру в порядок. Наприклад, після парафінової ванночки результат видно відразу – шкіра стає дуже м’якою і гладкою. Зробити її ти можеш сама – косметичний парафін потрібно розплавити на водяній бані до практично рідкого стану, дати охолонути і опустити до складу руки на 15-20 хвилин. Процедуру повторюй регулярно 1-2 рази на тиждень, і ти дуже здивуєшся результату!

Якщо ж у тебе на руках є дрібні подряпини, тріщинки або роздратування, то порадуй їх ванночкою з відвару ромашки. Не менш ефективний настій календули або шавлії.

Регулярно використовуй скраб

Шкіра рук так само потребує скрабування, як і шкіра тіла, так що не варто нехтувати цим ритуалом. Для процедури підійде будь-який косметичний скраб для тіла, морська сіль, коричневий цукор або кава. Прибираючи омертвілі клітини, ти допомагаєш шкірі регенерувати, а значить зберігаєш молодість рук надовго.

Не забувай про SPF-захист

Ти напевно багато раз чула про те, що УФ-промені – головний ворог молодості шкіри. І у відпустку ти, без сумнівів, їдеш з SPF-лосьйоном для тіла і не забула також і про крем для обличчя. Думаєш, на руки це все не поширюється? Вони-то якраз піддаються сонячному впливу найбільше – якщо, звичайно, ти не ходиш в шовкових рукавичках, як панянка з минулого століття. Тому використовуй SPF-крем і для рук, якщо хочеш, щоб у майбутньому вони не покрилися пігментними плямами.

Постався відповідально до вибору мила

Ти миєш руки кілька разів на день, і якщо мова йде про громадські місця, обробляєш їх санітайзером – то тут нічого не поробиш. Для дому ж краще вибрати якісне зволожуюче мило спеціально для рук з вмістом масел і поживних речовин.

Купи гумові рукавички

Останній пункт ми додали на всякий випадок, хоча щиро сподіваємося, що ти і без наших рад не миєш підлоги голими руками і не використовуєш засіб для миття посуду без гумових рукавичок. Один з ворогів шкіри – хімічні та засоби для чищення, так що робити прибирання потрібно тільки в рукавичках.

Читайте також: Як правильно мити посуд, щоб шкіра рук не постраждала

Поділись


Новини партнерів