6 факторів, які примушують шкіру старіти швидше

Здоровий спосіб життя не лише дозволяє нам жити довше, а і робить нас молодшими на вигляд. Більшість із нас хочуть старіти красиво, або, принаймні, не виглядати старшими, ніж є насправді. Багато в чому це залежить від генетики, але за допомогою корисних звичок і самодисципліни цього також можна досягти. В той же час, шкідливі звички матимуть цілком протилежний ефект, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Ось кілька нездорових звичок, яких варто уникати, якщо ви хочете зберегти молодість та здоров’я шкіри:

Куріння. Загальновідомий факт, що куріння впливає на всі органи тіла, однак не всі знають, що одним з його побічних ефектів є прискорення старіння шкіри, внаслідок чого утворюються передчасні зморшки. Куріння призводить до виникнення запалення в організмі, яке пошкоджує колаген та еластин, через що шкіра рано втрачає пружність і починає обвисати. Відмова від куріння допоможе вам покращити загальне здоров’я.

Перебування в стресі. Стрес може не лише бути причиною багатьох хвороб та станів, включаючи безсоння, хворобу Альцгеймера, депресію та тривожність, а і суттєво прискорювати старіння. Стрес викликає запалення, яке пошкоджує різні тканини організму, включаючи волокна шкіри. Це робить шкіру тьмяною і нездоровою. До того ж, стрес може пошкоджувати організм на клітинному рівні, що призводить до передчасного старіння клітин. Спробуйте знизити рівень стресу за допомогою медитації, дихальних вправ чи будь-якого іншого дозвілля, що допомагає вам розслабитись.

Тривале перебування під сонячним світлом. УФ-промені пошкоджують еластичні волокна шкіри, які роблять її пружною та міцною. Крім того, вплив сонячного світла може призвести до виникнення пігментних плям, тому потрібно наносити сонцезахисний крем перш, ніж виходити на вулицю.

Депривація сну. Постійне недосипання може бути причиною появи темних кіл та мішків під очима, темних плям та дрібних зморшок значно раніше, ніж нам хотілось би. Дослідники з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі встановили, що нестача сну навіть протягом однієї ночі пришвидшує старіння клітин організму дорослих людей. Депривація сну не лише прискорює старіння, а і знижує здатність шкіри протидіяти шкідливому впливу сонячного світла. Щоб підтримувати здоров’я шкіри та організму загалом, людина повинна спати не менше 7 годин на добу.

Відсутність фізичних вправ. Регулярні фізичні вправи покращують кровообіг, завдяки чому шкіра виглядає сяючою. Дослідження показали, фізично активні люди живуть довше і мають міцніше здоров’я. Медики рекомендують приділяти фізичним вправам не менш, ніж пів години на день.

Зловживання алкоголем. Алкоголь не лише збільшує рівень тригліцеридів у крові, а і дозволяє зморшкам з’являтись раніше, ніж потрібно. Алкоголь викликає зневоднення шкіри, а також вимиває з неї вітамін А, який необхідний для підтримки її молодості. Сухість шкіри позбавляє її сяйва та здорового кольору. Тому варто скоротити споживання алкоголю, якщо ви хочете, щоб шкіра довго залишалась гладенькою.

Поділись


Новини партнерів