4 помилки, які ми допускаємо під час домашнього фарбування волосся

4 помилки, які ми допускаємо під час домашнього фарбування волосся

Багатьом жінкам відмінно вдається фарбувати волосся в домашніх умовах. Але часто за станом волосся можна зрозуміти, якими рекомендаціями вони знехтували і чого не врахували в процесі домашнього фарбування. Тому, якщо ви хочете залишитися задоволеними результатом, не повторюйте таких помилок:

Покладатися на відтінок, зображений на упаковці від фарби

У більшості випадків ви не отримаєте той колір, який зображений на упаковці фарби. На результат впливає і ваш натуральний пігмент, і історія попередніх фарбувань. Особливо цей нюанс варто враховувати жінкам, які хочуть освітлити волосся.

Нехтувати підготовчим етапом

У світі краси не припиняються суперечки про те, чи потрібно мити голову перед фарбуванням. У цьому випадку важливо не впадати в крайнощі і фарбувати волосся на другий-третій день після миття голови. Себум, що утворився біля корінців, захищає шкіру від шкідливого хімічного впливу, але, коли його на волоссі занадто багато, фарба може наноситися нерівномірно.

Не проводити тест на алергію

Сліпо покладатися на поради знайомих і рекомендації колористів не варто. Пам’ятайте про те, що кожен організм по-різному переносить компоненти, які входять в фарбу. Не лінуйтеся тестувати реакцію на засіб. За пару днів до фарбування нанесіть на внутрішню сторону ліктя невелику кількість фарби, залиште на 30 хвилин і змийте водою. Якщо за два дні на шкірі не з’явилося ніяких ознак алергії, засіб можна використовувати на волосся.

Не дотримуватися пропорції

Багато жінок з метою економії намагаються вичавити максимум з одного тюбика, починаючи в кінці фарбування розбавляти засіб водою і розподіляти залишки руками по пасмах. В результаті колір виходить нерівним, а фарба наноситься неохайними плямами. Щоб такого не сталося, правильно розраховуйте необхідну кількість фарби на волоссі. Зазвичай один тюбик розрахований на волосся довжиною трохи нижче плечей середньої густоти.

Читайте також: Як запобігти пошкодженню волосся після фарбування

У який колір фарбувати волосся в 2020 році: тренди та антитренди

Поділись


Новини партнерів