Дерматолог розповіла, чи справді шоколадні маски такі корисні

Більшість із нас не уявляє свого життя без шоколаду. Його їдять, коли святкують визначні події, чи коли хочуть потішити себе після важкого дня, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Давно визнано, що шоколад корисний для здоров’я людини, але кілька років тому він здобув славу супер-потужного інгредієнта для догляду за шкірою. Зараз ми можемо знайти шоколадні маски у спа-салонах та засоби для шкіри з шоколадом мало не в кожної марки.

Багато жінок зробили їх частиною своєї рутини по догляду за шкірою і стверджують, що шоколад зволожує її та надає їй сяйва. Дерматолог Нідхі Рохтагі з лікарні Fortis Hospital розповіла, чи справді це так.

Вона підтвердила, що шоколад позитивно впливає на здоров’я шкіри. А також зауважила, що темний шоколад найкорисніший з усіх сортів шоколаду, як для шкіри, так і для організму в цілому.

Доктор Рохтагі пояснює, що темний шоколад надзвичайно багатий на антиоксиданти через високий вміст какао. Також какао містить багато флавоноїдів, які можуть запобігти пошкодженню шкіри, стимулювати вироблення колагену та покращити здоров’я клітин шкіри. Всі ці ефекти помітні візуально – шкіра стає більш свіжою та сяючою, а дрібні зморшки можуть розгладитись.

Також вона додала, що завдяки цинку, який міститься в темному шоколаді, такі маски можуть зберегти шкіру чистою та гладенькою, оскільки цинк ефективно запобігає виникненню прищів та допомагає їх усунути.

При цьому маски з шоколадом можна приготувати прямо вдома, для цього не потрібно відвідувати салон. Треба лише врахувати тип вашої шкіри.

Для жирної шкіри темний шоколад можна змішати з подрібненою вівсянкою чи нутовим борошном. Вони вберуть надлишок шкірного сала. Ви можете також додати до цієї суміші трохи лимонного соку, він також робить шкіру більш гладкою, відлущуючи її відмерлі частинки.

Якщо у вас суха шкіра, вам слід подбати про її зволоження. Для цього доктор Рохтагі рекомендує додавати до шоколаду молоко, оскільки воно багате на молочну кислоту. Крім того, ви можете скористатись оливковою олією та/або медом. Обидва ці інгредієнти допомагають утримати вологу всередині шкіри, не дозволяючи їй випаровуватись.

Поділись


Новини партнерів