Як швидко відростити нігті? Тільки перевірені домашні засоби

Кожна жінка мріє про здорові і довгі нігті. На жаль, сьогодні це велика рідкість. Саме з цієї причини представниці прекрасної статі змушені звертатися до майстрів манікюру: професіонали готові вирішити таку проблему всього за кілька годин шляхом нарощування. Однак процедура має безліч недоліків. Головний з них – псується структура природних нігтів.

Через це багато представниць прекрасної статі задаються питанням про те, що робити, якщо не ростуть нігті на руках? Можемо втішити всіх жінок – ​​вирішити цю проблему можна!

При цьому зовсім не обов’язково бігти в аптеку і скуповувати дорогі засоби для зміцнення нігтьових пластин. Все, що вам потрібно – це запастися терпінням і виділити час для догляду за нігтиками.

Чому не ростуть нігті?

Існує досить поширена думка про те, що нігті ламаються, шаруються і дуже повільно ростуть тільки у тих, хто не стежить за своїм раціоном. В якійсь мірі це дійсно так, але крім цієї причини існує ще безліч факторів, які безпосередньо впливають на швидкість росту нігтьових пластин.

  • Місце роботи. Якщо жінка постійно контактує з хімічними речовинами, це не найкращим чином позначиться не тільки на здоров’ї, але й на красі – значно сповільнюється ріст волосся і нігтів.
  • Хронічне захворювання. Існує цілий ряд захворювань, які впливають на ріст нігтьових пластин. До цього числа входять хвороби нирок, цукровий діабет, гіпотиреоз, псоріаз та ін. Тому якщо ви перепробували всі способи, а нігті так і не почали нормально рости, пройдіть повне обстеження.
  • Вікові зміни. Приблизно після 40 років обмінні процеси в організмі починають поступово сповільнюватися. Це призводить до того, що зуби, волосся і нігті страждають від нестачі мікроелементів для швидкого росту.
  • Сезон. Взимку і навесні нігті ростуть дуже повільно. Це пов’язано з тим, що в цей час року організм практично кожної людини стикається з браком корисних речовин. Зате з настанням літа ця проблема нерідко зникає сама собою.
  • Куріння. Лікарі сходяться на думці, що регулярне куріння призводить не тільки до уповільнення росту нігтьових пластин, а й до зміни їх структури.
  • Хвороби нігтів. Такі захворювання, як псоріаз і грибок не тільки стають причиною повільного росту нігтів, але й значно погіршують їх структуру. В результаті вони стають ламкими, гнуться, нерідко з’являються і характерні хвилясті смуги.
  • Похибки в раціоні. Не можете відростити нігті? Зверніть увагу на своє харчування. Логічно припустити, що якщо вживати нездорову їжу, то розраховувати на швидкий ріст здорових нігтів не варто.

5 ефективних домашніх засобів для росту нігтів

Трав’яні ванни. Покладіть в емальований кухоль по 1 чайній ложці квіток ромашки, звіробою і календули, після чого залийте 200 мл окропу, накрийте кришкою і залиште на 20 хв. По закінченню цього часу додайте в кружечку 50 гр червоного вина і опустіть туди кінчики пальців на 20 хв. Для досягнення більшої ефективності робіть цю процедуру щодня.

Ванночка з морською сіллю. У 200 мл теплої води розмішайте 1 столову ложку морської солі (без ароматизаторів і барвників). Додайте кілька крапель вітаміну Е, після чого опустіть в отриманий розчин руки. Тривалість процедури – 30 хв. У міру необхідності можна підливати невелику кількість гарячої води.

Олійні ванночки. Змішайте в рівних пропорціях 3 олії – оливкову, кукурудзяну, реп’яхову. Злегка підігрійте на невеликому вогні. Опустіть кінчики пальців у ванночку на 15 хв., Після чого промийте руки в проточній воді з використанням крем-мила.

Молочна ванночка. Підігрійте 250 мл цільного молока, додайте туди 1 чайну ложку натурального меду і таку ж кількість соку лимона. Ретельно перемішайте всі компоненти до отримання однорідної маси. Опустіть руки в ванночку на 20 хв., Потім промийте їх у воді. Для досягнення максимально ефекту намажте нігтьові пластини оливковою олією і надіньте бавовняні рукавички. Робити таку процедуру краще на ніч.

Читайте також: Яскраві ідеї літнього манікюру 2020 року

Картопляна ванночка. Вичавіть сік з 2-3 великих картоплин, додайте до нього 50 мл сироватки і чайну ложку смородинового соку. Ретельно змішайте компоненти, опустіть в отриману масу кінчики пальців на 30 хв., Після чого сполосніть руки і нанесіть на них жирний крем.

Щоб нігті швидко росли: жінкам на замітку

  • Захищайте руки від агресивного впливу побутової хімії.
  • Щодня користуйтеся зволожуючим кремом.
  • У холодну пору року носіть рукавички.
  • Не вдавайтеся до частого нарощування.
  • Купуйте тільки якісну косметику для нігтів.
Поділись


Новини партнерів