Дерматолог розповіла, як захистити шкіру від шкідливого впливу кондиціонера

В літній період, коли повітря може прогріватись до 30°C і навіть більше, багато людей рятуються від спеки за допомогою кондиціонера. Однак, комфорт та прохолода мають свою ціну. Дерматолог Б. Лакшмі Дівія з клініки шкіри та волосся Dermiq каже, що прохолодне сухе повітря з кондиціонера створює серйозний дисбаланс вологи у нашій шкірі. Також, через вплив кондиціонерів можуть виникнути загострення екземи, псоріазу та інших шкірних хвороб, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Звісно, ніхто не захоче відмовлятись від кондиціонера в сильну спеку, однак, є способи допомогти вашій шкірі, які не позначаться на вашому комфорті. Ось 7 продуктів, які зволожать вашу шкіру і захистять її від шкідливого впливу кондиціонера:

Кокосова олія. Цей різновид рослинного жиру містить емолієнти, які заповнюють проміжки між клітинами шкіри та роблять її поверхню гладенькою. Саме тому насичені жирні кислоти так добре зволожують і розгладжують шкіру. Ви можете використовувати кокосову олію на найсухіших ділянках шкіри, включаючи зону під очима та біля рота. Ще одна перевага кокосової олії – її можна використовувати у чистому вигляді і ні з чим не змішувати.

Соняшникова олія. Це натуральна рослинна олія, яка запобігає втраті вологи зі шкіри. Соняшникова олія багата на вітамін Е, який затримує вологу всередині клітин і довго зберігає шкіру зволоженою. Крім того, волна сприяє оновленню клітин шкіри.

Мед. Це один з найпопулярніших інгредієнтів косметики для сухої та зневодненої шкіри. Мед має не тільки зволожуючі, а і антимікробні властивості. Ви можете нанести мед на найбільш сухі ділянки шкіри, такі як лікті та коліна, і залишити його на 10 хвилин. Наносити мед в чистому вигляді на шкіру обличчя не рекомендується, у вас може бути на нього алергія.

Молоко. Це чудовий засіб для заспокоєння сухої і подразненої шкіри. Також у молоці міститься молочна кислота, яка допомагає відлущувати відмерлі частинки шкіри. Завдяки високому вмісту білка, молоко пришвидшує загоєння ран та знімає запалення. Молоко можна додавати у ванну, або ж робити компреси з просякнутої молоком тканини.

Йогурт. Як і молоко, йогурт допомагає зволожити шкіру, а також має протизапальні властивості. Нанесіть його на сухі ділянки шкіри і змийте через 10-15 хвилин.

Авокадо. Цей екзотичний плід надзвичайно багатий на вітаміни А та Е. Вони зволожують шкіру і захищають її від шкідливого впливу УФ-випромінювання. Просто потріть обличчя половинкою авокадо, а через 10-15 хвилин вмийтесь холодною водою.

Вазелін. Цей дешевий компонент входить до складу багатьох зволожувальних засобів для шкіри. Він допомагає зберегти вологу всередині шкіри. Просто нанесіть невелику кількість вазеліну на найбільш сухі ділянки шкіри після ванни.

Крім того, доктор Дівія рекомендує випивати принаймні 8 склянок води на день, щоб шкіра залишалась зволоженою, та регулярно змінювати фільтри кондиціонера.

Поділись


Новини партнерів