5 літніх продуктів, які допоможуть зробити вашу шкіру здоровою та красивою

Харчування має важливе значення для здоров’я нашої шкіри. Вона постійно страждає через забруднення, стрес, неправильний догляд та інші фактори. Все призводить до появи пігментних плям, тонки зморшок і погіршення кольору шкіри. І хоча процедури по догляду за шкірою теж дуже важливі, без правильного харчування вони не будуть такими ефективними, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Збагачення свого раціону здоровими продуктами допоможе запобігти появі ознак старіння, оновити клітини шкіри та захистити вашу шкіру від подальших пошкоджень. Ось 5 літніх продуктів, які зроблять вашу шкіру більш здоровою та красивою:

Авокадо. Цей суперпродукт має багато корисних для здоров’я властивостей. Він містить антиоксиданти та велику кількість вітаміну Е. Антиоксиданти допомагають боротися з впливом вільних радикалів, які можуть пошкоджувати здорові клітини шкіри. Також авокадо допомагає попередити появу пігментних плям, тонких зморшок та дрібних заломів.

Броколі. Це ще один суперпродукт, який забезпечує організм багатьма вітамінами та мінералами. Броколі також містить антиоксиданти, які захищають шкіру від окислювального стресу. Крім того, броколі є джерелом сульфорафану, який захищає від шкідливого впливу сонця і може допомогти запобігти раку шкіри.

Помідори. Цей звичний для нас інгредієнт літніх салатів містить вітамін С, бета каротин та лютеїн, які допомагають захистити шкіру від впливу УФ-випромінювання. Також, вітамін С стимулює вироблення колагену, який робить нашу шкіру міцною та пружною.

Ягоди. Полуниця, чорниця та інші літні ягоди містять величезну кількість вітаміну С та інших антиоксидантів, які допомагають запобігти появі темних плям. Крім того, вони роблять шкіру більш еластичною.

Гранат. В гранаті міститься більше антиоксидантів, ніж у зеленому чаї. Це робить його надзвичайно корисним для шкіри. Гранат відомий своїми антивіковими та протизапальними властивостями, він сприяє оновленню клітин шкіри та допомагає боротись із прищами.

Поділись


Новини партнерів