Домашні маски для обличчя на основі манго

Манго містить багато поживних речовин і відомий тим, що допомагає покращити травлення, знизити вагу та зміцнити імунітет. Однак, цей екзотичний фрукт може також використовуватись для догляду за шкірою, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes. Ви можете приготувати домашні маски, які покращать текстуру шкіри, зроблять її м’якою, гладенькою та сяючою.

Манго допомагає боротись із запаленнями, очищувати пори та вирівняти тон шкіри. Манго стимулює вироблення колагену, що дозволяє зменшити глибину зморшок і уповільнити старіння.

Якщо вам потрібно покращити колір шкіри та надати їй сяйва, вам допоможуть бета-каротин та вітамін А, які містяться в манго. Для приготування маски вам знадобиться одна столова ложка м’якоті манго, дві чайні ложки пшеничного борошна та одна чайна ложка меду. Змішайте всі інгредієнти до однорідності, нанесіть на обличчя та залиште на 15 хвилин.

Для здоров’я та краси шкіри вкрай важливо вчасно проводити пілінг. І тут манго також стане у пригоді, оскільки на його основі можна приготувати делікатний домашній скраб. Для цього вам будуть потрібні 1 столова ложка м’якоті манго, чайна ложка меду, столова ложка рисового борошна та столова ложка молока. Добре перемішайте всі інгредієнти та нанесіть суміш на обличчя. Через 10 хвилин вмийтеся холодною водою. Вже після першого застосування ви відчуєте результат.

Якщо ви хочете освітлити шкіру, вам знадобиться столова ложка м’якоті манго, дві столові ложки нутового борошна, дві чайні ложки меленого мигдалю та одна чайна ложка меду. Змішуйте всі інгредієнти доти, доки не утвориться густа паста та нанесіть її на все обличчя або ж окремо на пігментні плями. Змийте маску через 15 хвилин. Якщо ви хочете отримати найкращий результат, робіть таку маску 3-4 рази на тиждень.

Щоб зробити шкіру м’якою, вам потрібно дві столові ложки м’якоті манго, одна столова ложка вівса, дві чайні ложки молока і три-чотири мелених мигдалю. Мигдаль виконуватиме в цій масці функцію відлущувача. Таку маску потрібно наносити на обличчя на 15 хвилин.

Тим, у кого жирна шкіра, повинна сподобатись маска, яка допомагає регулювати виділення шкірного сала і боротися з прищами. Ця маска повинна складатись зі столової ложки м’якоті манго, двох столових ложок кисломолочного сиру та двох чайних ложок меду. Нанесіть цю маску на 15 хвилин і ви очистите шкіру від надлишку жиру.

Поділись


Новини партнерів