Здорове волосся і сяюча шкіра: яку користь можуть принести часник та імбир

Часник та імбир часто використовуються в кулінарії, а також відомі своїми корисними для здоров’я властивостями. Імбир може допомогти при болях у шлунку, проблемах з травленням, застуді та артриті. А часник вживають для стабілізації артеріального тиску, зміцнення кісток та покращення здоров’я кишечника. Однак, про їхню користь для волосся та шкіри говорять не так багато, пише Жіночий світ з посиланням на Swirlster.

І часник, і імбир володіють протизапальними, антибактеріальними та антивіковими властивостями. Але це не увесь перелік їхніх переваг. Все залежатиме від способу використання цих продуктів.

Часник, наприклад, ефективно бореться з прищами. Для цього потрібно розрізати зубчик часнику, вичавити з нього сік та точково нанести на прищі. Щоб зробити часниковий сік більш густим, можна змішати його з медом. Через 5 хвилин вмийтесь теплою водою. Це допоможе зменшити почервоніння та попередить утворення рубців.

Також часник може допомогти прибрати розтяжки. Для цього змішайте часниковий сік з натуральною рослинною олією, підігрійте (вона має бути тепла, не гаряча) та помасажуйте стегна та живіт з цією сумішшю протягом 15-20 хвилин.

Завдяки вмісту аліцину, часник може поротись із лупою та випадінням волосся. Для цього змішайте часниковий сік з рослинною олією та помасажуйте з цією сумішшю шкіру голови перед тим, як мити волосся. Для кращого ефекту варто зачекати приблизно годину, перед тим, як змити олію.

Коли ви додаєте часник до своїх звичних страв, ви отримуєте порцію антиоксидантів. які протидіють шкідливому впливу УФ-випромінювання та вільних радикалів. Саме вони є найпоширенішою причиною передчасного старіння шкіри. Тому часник допомагає зберегти шкіру молодою та здоровою.

Імбир теж містить антиоксиданти, а ще він має тонізуючі властивості. Також він допомагає боротись із пігментними плямами та запаленнями. Просто натріть або наріжте імбир і нанесіть прямо на пігментну пляму чи прищ. Залиште його доти, доки він не почне підсихати. Варто проводити таку процедуру двічі на день.

Імбирна маска допомагає боротися з ознаками старіння, тонізує шкіру та надає їй сяйва. Для приготування такої маски можна використовувати як свіжий імбир, так і сушений. Просто змішайте в рівних пропорціях імбир, мед та лимонний сік, нанесіть цю суміш на обличчя та залиште на 30 хвилин.

Також імбир стимулює ріст волосся. Завдяки вітамінам, мінералам та жирним кислотам, які містяться в імбирі, він зміцнює волосяні фолікули та сприяє приливу крові до шкіри голови. А його антисептичні властивості допомагають йому боротись з лупою. Просто змішайте сік імбиру з 3 столовими ложками кунжутної або оливкової олії і нанесіть цю суміш на шкіру голови за пів години до миття. Якщо у вас є проблема з сухими кінчиками, то можете нанести олію з імбиром і на них.

Поділись


Новини партнерів