Які вітаміни необхідні для догляду за шкірою

Вітаміни дуже важливі для здорової психіки, міцного імунітету та загального здоров’я. Але вони потрібні не тільки всередині. Їх потребує також наша шкіра. І якщо ви правильно харчуєтесь, а ваші засоби по догляду за шкірою містять певні вітаміни, ви маєте усі шанси  запобігти передчасному старінню шкіри, пише Жіночий світ з посиланням на Insider.

Дерматолог Дженіфер Чволек радить звернути увагу на такі вітаміни, якщо ви хочете зберегти молодість та красу вашої шкіри:

Вітамін А. Це потужний антиоксидант, який може захистити шкіру від дії вільних радикалів. Також вітамін А сприяє оновленню клітин шкіри.                                  Добова норма споживання вітаміну А – 900 мкг для чоловіків і 700 мкг для жінок. Ви можете знайти його у броколі, капусті, шпинаті, червоному перці, моркві, жирній рибі, яйцях та печінці.                                                                                                         В косметиці вітамін А позначається як ретинол. Засоби, які містять ретинол, сприяють виробленню нових клітин шкіри, що особливо важливо для лікування вугрів та запобігання старінню.

Вітамін В. Насправді, говорити “вітамін В” трохи некоректно, бо це ціла група вітамінів. Допомогти покращити зовнішній вигляд шкіри можуть вітаміни В3, В7 та В12. Якщо ви відчуваєте млявість, а шкіра стала блідою, варто споживати більше вітаміну В12. Якщо вам потрібне зволоження, тут допоможе вітамін В3. А дефіцит вітаміну В7 може призвести до виникнення екземи.                                                                        На добу вітаміну В3 потрібно 16 мг чоловікам та 14 мг жінкам. Вітаміну В7 доросла людина потребує близько 30 мкг на день. А добова норма споживання вітаміну В12 становить 2,4 мкг. Щоб отримати достатню кількість вітамінів групи В, потрібно споживати м’ясо, птицю, рибу, горіхи, бобові та продукти з цільного зерна. В косметику найчастіше додають вітамін В3, бо він чудово зволожує шкіру і зменшує запалення.

Вітамін С. Встановлено, що він захищає шкіру від дії вільних радикалів, а також сприяє виробленню колагену, що допомагає зберегти гладкість та пружність шкіри.      На добу чоловікам потрібно близько 90 мг вітаміну С, а жінкам – 75 мг. Їх можна отримати з цитрусових, болгарського перцю, ківі, полуниці, помідорів та броколі.          За словами Чволек, дуже важливо, щоб вітамін С застосовувався і ззовні. Сироватки з вітаміном С стимулюють вироблення колагену та допомагають позбутись пігментних плям. На етикетці вітамін С позначений як L-аскорбінова кислота.

Вітамін Е. Цей вітамін також має антиоксидантні властивості. Крім того, він запобігає руйнуванню колагену. Саме цей процес є причиною появи зморшок.                             Доросла людина потребує 15 мг вітаміну Е на добу. Його можна знайти в гарбузі, насінні, горіхах, зелених овочах і рослинних оліях.                                                      Вітамін Е часто входить до складу зволожуючих засобів, оскільки він здатен проникати до всіх шарів шкіри і підтримувати їх насиченість вологою.

Крім забезпечнення своєї шкіри вітамінами, варто також використовувати сонцезахисну косметику з SPF не меншим за 30, змивати макіяж перед сном, регулярно зволожувати шкіру та відмовитись від паління. Це допоможе надовго зберегти сяйво та гладкість шкіри.

Поділись


Новини партнерів