Насолода для вашого волосся: як приготувати домашні шоколадні маски

Темний шоколад – це різновид шоколаду, який містить тверді речовини какао, какао-масло та цукор, але не містить молочного порошку або згущеного молока, які додають до молочного шоколаду. Чорний шоколад має чудову репутацію і вважається найздоровішим з усіх сортів шоколаду, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Дослідження підтвердили, що темний шоколад може бути корисним при проблемах зі шкірою та волоссям. Наприклад, якщо ви помітили, що почали втрачати більше волосся, ніж звичайно, вам може допомогти маска з шоколаду.

Наприклад, одне цікаве дослідження, яке проводилось на мишах, показало, міцний зв’язок між вживанням темного шоколаду та ростом волосся. Причина криється у високому вмісті проантоціанідинів, речовин, що, як відомо, сприяють росту волосся. У групи мишей, що отримували темний шоколад, волосяні фолікули перейшли в стадію анагену, тобто активну фазу росту.

Завдяки проантоціанідинам, темний шоколад робить волосся більш об’ємним та підсилює його ріст, стимулюючи приплив крові до шкіри голови. Також шоколад допомагає боротись із тьмяністю волосся.

Для того, щоб приготувати маску з темного шоколаду, яка покращить його текстуру та поверне блиск, змішайте розтоплений темний шоколад, мед та несолодкий йогурт у рівній пропорції (кількість залежить від довжини вашого волосся), та нанесіть суміш на волосся на пів години. Потім змийте її теплою водою Така маска дає відчутний ефект вже після першого використання.

Якщо ви страждаєте від сухості волосся, розтопіть темний шоколад та змішайте його з кокосовою олією. Нанесіть маску на волосся і залиште на годину. Ви будете вражені тим, на скільки зволоженими стануть ваші пасма.

Як це не дивно, але з лупою шоколад теж може допомогти впоратись. Візьміть какао-порошок, або ж натертий на дрібній терці шоколад, змішайте його  з кокосовою олією та зеленим чаєм. Зелений чай добре очищує волосся та шкіру голови, а темний шоколад та кокосова олія підживлюють її, усуваючи лупу.

Поділись


Новини партнерів