Як позбутись надлишку шкірного жиру в теплий сезон

Літо вже на порозі, а разом з ним і проблема з надлишком шкірного жиру та поту. Особливо важко пережити цей сезон людям із жирною шкірою, оскільки вона починає виробляти шкірне сало вдвічі активніше. Це може зробити шкіру більш чутливою до впливу сонця і спричинити сонячні опіки, пише Жіночий світ.

Ось кілька способів позбутися надлишку шкірного жиру та вберегтися від бруду та бактерій в літній сезон:

Перейдіть на більш легкий зволожуючий крем. Це перший і найважливіший крок, який ви повинні зробити з настанням літнього сезону. На відміну від зими, коли шкіра потребує більшого живлення, літо вимагає майже невагомих засобів. Ви не повинні повністю виключати крем з рутини по догляду за обличчям, оскільки воно все одно потребуватиме зволоження. Просто оберіть зволожуючий крем без вмісту олій відповідно до вашого типу шкіри.

Частково відмовтесь від декоративної косметики. Хоча б у велику спеку. Просто вранці вмивайтесь та наносьте сонцезахисний крем. Не захоплюйтесь пілінгом, це може зробити вашу шкіру чутливою до сонця та спричинити появу опіків та гіперпігментації. Ви можете використовувати засоби для губ та очей, але тон та консилер краще залишити до більш прохолодних днів.

Слід виробити звичку вмиватися тричі на день – зранку, після того, як прокинулись, в середині дня, коли відчуваєте, що на шкірі проступило забагато шкірного сала, та ввечері, щоб позбутися від жиру та бруду, що забився у пори. Завжди носіть за собою невеличку пляшечку засобу для вмивання, щоб вам було зручно вмиватись у будь-який час.

Якщо ви не маєте доступу до проточної води та не можете вмитися протягом дня, придбайте спеціальні матуючі серветки. Завжди носіть їх з собою, коли виходите з дому, і використовуйте, коли відчуєте, що шкіра стала надто жирною.

Є на ринку і маски для обличчя, які допомагають позбутися надлишку жиру на обличчі. Переважно, це глиняні маски з такими компонентами, як ментол та олія чайного дерева. Вони не тільки приберуть зайвий жир зі шкіри, а і мають приємний охолоджувальний ефект.

Поділись


Новини партнерів