Антитренди-2020: філірування та інші причини розпрощатися зі своїм перукарем

Відвідуєш свого майстра по волоссю вже дуже багато років, але тобі не подобається те, що він робить? Або ти тільки в пошуку «свого» стиліста? Тоді ця стаття для тебе: ми поговорили c експертом і дізналися, як зрозуміти, що знання перукаря явно застаріли і стрижку з фарбуванням у нього краще не робити.

Причина №1: філірування

Філірування – це зменшення обсягу волосся, і саме по собі воно хороше. Але питання в іншому: чи грамотно його виконують? Це велика проблема, тому що в наших перукарських школах філірування підносять як спосіб приховати помилки. В ідеалі майстер повинен зробити щільний прямий зріз, надати форму, а вже потім працювати над текстурою, якщо необхідно (наприклад, при каскаді). Але 95% фахівців не вміють робити зріз і філірують пасма, поки не приховають огріхи, і відповідно роблять це неправильно. Не менш важлива якість інструментів. Багато економлять на ножицях для філірування, вони швидко тупляться, від чого волосся «виламується» і з’являються посічені кінчики.

Причина №2: об’єм у верхній частині

Роблячи стрижку-каскад досить часто майстри «підтягують» все волосся до верхньої точки, але ж це теж помилка. Через це візуально виходить якийсь «грибочок»: великий об’єм в тім’яній зоні і ледве видно кінці внизу. Змінити потім щось дуже складно, простіше обрізати під боб і дочекатися, коли волосся відросте.

Причина №3: ​​асиметричні стрижки

Любиш 2005-й і сумуєш за ним? Тоді, звичайно, стрижи чубок по діагоналі. Або зроби «вуха спанієля» – вистрижену потилицю і звисаючі довгі пасма біля обличчя. Знай: будь-яка асиметрична стрижка відразу показує, наскільки твій майстер «в тренді». Асиметрія сьогодні не робиться цілеспрямовано, а досягається за допомогою укладання, наприклад коли ти перекидаєш волосся на бік

Причина №4: кучері-бурульки

Часто бачу у Інста-майстрів непрочесані локони. Уяви, що тобі накрутили волосся і потім нічого з ним не зробили, так і залишивши висіти бурульками. Гірше тільки ситуація, коли перукар хоче показати знання трендів. Наприклад, зараз в моді ламана текстура з трохи недокрученими кінчиками, але деякі недокручують їх наполовину, залишаючи половину пасом прямими. Нелогічно.

Причина №5: прогрівання волосся при фарбуванні

Деякі стилісти люблять посадити своїх клієнтів під клімазон (це обладнання, яке прогріває волосся), щоб прискорити процес фарбування. Однак це категорично заборонено робити, якщо на шкірі голови є барвник. Водень при впливі високої температури (а це 50 ° C) пошкоджує шкіру, вона «згорає» і з’являються лусочки, як у змії. На наш погляд, вже краще довше почекати при фарбуванні, ніж так шкодити клієнту.

Поділись


Новини партнерів