7 квітів з вашого саду, які зроблять вашу шкіру здоровою

Індустрія краси використовує у своїх продуктах багато натуральних інгредієнтів, в тому числі квітів. І не дарма. Деякі з них здатні відновлювати шкіру, зволожувати її і навіть боротись із прищами, пише Жіночий світ

Першою з таких квіток є троянда. Це чи не найпопулярніший інгредієнт косметичних засобів. Трояндову воду додають до масок, кремів, тоніків, лосьйонів та інших косметичних продуктів. Вона має цілющі та зволожувальні властивостями, тому робить шкіру більш сяючою і відновлює пошкоджені мікросудини. Антибактеріальні властивості троянди роблять її незамінною для людей з жирною та проблемною шкірою. Ви можете самостійно приготувати і використовувати трояндову воду, щоб контролювати виділення шкірного жиру та позбутись прищів.

А от ефірна олія лаванди може допомогти не тільки тим, у кого шкіра жирна, а і тим, хто має суху та чутливу шкіру. Вона допомагає збалансувати вироблення шкірного жиру, а також заспокоює шкіру. Ця квітка має антибактеріальні та антисептичні властивості і чудово підходить для виготовлення масок та кремів.

З ромашкою добре знайомі всі любителі догляду за шкірою. Вона має протизапальні, протигрибкові, антибактеріальні та антисептичні властивості. Вони допомагають ромашці відновити еластичність шкіри, зменшити почервоніння та зняти подразнення.

Якщо вам потрібно позбутись відмерлих частинок шкіри, вам допоможе гібіскус. Його широко використовують для виготовлення тоніків та пілінгів через його здатність контролювати вироблення шкірного жиру, зволожувати шкіру та захищати її від передчасного старіння. Олію гібіскуса часто використовують на волоссі, оскільки вона сприяє його росту.

Жасмин же ідеально підходить для очищення шкіри. Він містить велику кількість антиоксидантів і часто використовується в антивіковій косметиці. Відомо, що жасмин зволожує та пом’якшує шкіру.

Широко використовується у світі також календула та її олія. Олія календули має протизапальні властивості і допомагає зменшити плями і сліди від прищів. Також можна використовувати її на укусах комах, щоб заспокоїти свербіння і зняти біль.

Усі фанати доглядової косметики повинні знати, на скільки корисною може бути фіалка триколірна. Завдяки вмісту саліцилової кислоти вона допомагає очистити шкіру і з неї часто виготовляють маски для обличчя.

Поділись


Новини партнерів