Як позбутись тріщин на п’ятах за допомогою домашніх засобів

Хоча про шкіру рук та обличчя більшість із нас піклується та купує багато товарів для догляду за ними, про шкіру ніг ми схильні забувати. Але шкіра на стопах найбільше схильна до пересушування, загрубіння, а в подальшому і до розтріскування, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Цьому можна запобігти, якщо доглядати шкіру на стопах. У магазинах та аптеках ви можете знайти безліч продуктів, які допоможуть вам у догляді за шкірою стоп, але існують домашні рецепти, якими ви можете скористатись.

Перш за все, це ванночка з молоком та трояндами. Звучить розкішно, чи не так? Насправді вона дуже ефективна для людей, які страждають від тріщин на стопах. Наберіть у невелику посудину теплої води та влийте у неї пів склянки молока. Додайте пелюстки троянди. Після цього влийте туди чайну ложку рослинної олії. Занурте ноги у посудину приблизно на 20 хвилин. Це допоможе позбутися відмерлих частинок шкіри та заживити тріщини.

Вважається також ефективним і масаж з оліями. При чому потрібно використовувати одразу три різні олії, щоб забезпечити максимальну користь для шкіри. Візьміть по чайній ложці касторової, оливкової та мигдалевої олії, змішайте їх та втирайте у п’яти. Після цього можна нанести шар вазеліну, щоб олії краще поглиналися. Краще проводити цю процедуру безпосередньо перед сном і вдягнути шкарпетки. Це допоможе заживити тріщини на п’ятах та пом’якшити шкіру п’ят.

Ми звикли робити маски для обличчя, але ніжки теж їх потребують. Візьміть невеликий банан та додайте про нього ложку меду. розімніть його до стану рідкого пюре. Розподіліть його по всій стопі та залиште на 20-30 хвилин. Після цього змийте теплою водою та нанесіть зволожуючий крем. Банан – це природній зволожувач, який до того ж багатий на вітаміни А, С та В6. Мед має протизапальну дію та притягує вологу з глибоких шарів шкіри до поверхні.

Можна також скористатися пемзою та домашнім соляним скрабом.  Візьміть столову ложку солі та змішайте її з кількома краплями оливкової олії. Нанесіть цей скраб на стопу і масажуйте п’яти пемзою. Переконайтесь, що ви не пошкоджуєте шкіру та що на ній немає глибоких тріщин. Через 20-30 секунд помийте ноги з теплою водою та не забудьте нанести зволожуючий крем, коли вони висохнуть

Поділись


Новини партнерів