Ідеально рівна шкіра: як позбутися від пігментації

З приходом весни недосконалості шкіри проявляються сильніше. Мова йде про ластовиння та пігментні плями. Деякі люди страждають від надмірної пігментації. Причиною стає пігмент меланін. Сьогодні ми з косметологом Григорієм Голдіном розібралися, що впливає на утворення пігментних плям і як від них позбавитися.

Причини пігментації

Більшість людей стикаються з утворенням пігментації. Спеціальні клітини меланоцити утворюють пігмент меланін. Клітини розташовуються глибоко під шкірою, пронизуючи весь епідерміс. Спровокувати викид меланіну можуть різні фактори:

  • Гормональний збій;
  • Імунні порушення;
  • Захворювання шлунково-кишкового тракту, інших органів;
  • Прийом ліків;
  • Стрес;
  • Запальні і механічні пошкодження шкіри;
  • Надмірний вплив ультрафіолету.

Пігментація не проявиться, якщо немає хронічних хвороб, шкіра зволожена, має високий гідроліпідний бар’єр. Боротися з проблемою необхідно на внутрішньому і зовнішньому рівнях.

Як позбутися від пігментації

Боротися з пігментацією можна в косметологічному кабінеті, де фахівець застосовує пілінги, ін’єкційні і апаратні техніки. Пілінг надає поверхневий вплив, але не допоможе позбутися від причини. У складі пілінгів містяться відлущуючі інгредієнти, речовини для придушення пігментоутворення, що мають протизапальну і освітлюючу дію.

Ретиноловий пілінг стимулює роботу кератиноцитів і фібробластів, що перешкоджає утворенню меланіну. Найкраще засіб підходить для вікової і проблемної шкіри. Курс процедур необхідно проводити в осінньо-зимовий період. Ризик утворення пігментації вищий навесні і влітку, тому процедури можуть бути абсолютно безглуздими.

Існує ряд ін’єкційних методик для того, щоб позбутися від пігментації. Уколи в будь-якому випадку залишать сліди. Якщо провести процедуру влітку, то після впливу сонця маленький синець на обличчі може перетворитися в пігментну пляму. Такий же ризик існує при ін’єкціях, що залишають папули.

Навесні і влітку важливо застосовувати профілактичні заходи щодо позбавлення від пігментації. Важливо не допустити її появи. Застосування ряду ін’єкційних процедур дозволить домогтися потрібного ефекту. Мова йде про класичну біоревіталізацію, ін’єкційні екзопротектори, біоремодуляцію, плазмотерапію, мезотерапію.

Не менш корисні апаратні способи, але це не лікування. Вони необхідні для освітлення шкіри, пом’якшення, поліпшення зовнішнього вигляду. Апарат руйнує темний пігмент. Зазвичай застосовують такі методики: IPL або лазерні технології. Перший застосовується для боротьби з веснянками, лентіго, фотопошкодження внаслідок інсоляції. Лазер проникає в глибокі шари шкіри.

Паралельно з косметологічними послугами необхідно проводити домашній догляд. Прийом вітамінів зменшить сприйнятливість рецепторів, відповідальних за запуск меланогенезу. За три-чотири місяці до планованої інсоляції необхідно починати прийом біодобавок. Попередньо варто отримати консультацію фахівця.

Поділись


Новини партнерів