Дерматологи назвали 5 простих звичок, що уповільнюють старіння шкіри

Стан шкіри безпосередньо залежить від того, як ви за нею доглядаєте. Тому щоб зберегти її гарний вигляд, чистоту і пружність, уповільнити процеси старіння, а також забезпечити сяйво і свіжість, дотримуйтеся наступних звичок:

Регулярно вмивайтеся

Вранці та ввечері догляд за обличчям повинен складатися як мінімум з трьох етапів: очищення, тонізація і зволоження. На першому етапі потрібно позбутися від макіяжу, видалити ороговілі клітини і зняти з обличчя шар пилу. На другому етапі можна використовувати лосьйон або міцелярну воду, які потрібно змити водою кімнатної температури. Не варто забувати, що будь-який тип шкіри потребує зволоження, тому обов’язково застосовуйте креми або сироватки.

Їжте більше вітаміну А

Вітамін А не тільки бореться з недосконалостями на шкірі, але й сприяє загоєнню, запобігає запаленню, розгладжує і ефективно загоює. Він підвищує тургор шкіри, покращує її пружність і запобігає появі зморшок. Щоб підібрати правильний засіб, зверніться за консультацією до косметолога або дерматолога.

Проводьте глибоке очищення пор

Щоденного трьохетапного догляду за обличчям недостатньо, щоб глибоко очистити епідерміс від накопичених токсинів. Раз-два в тиждень робіть маски, гоммажі або використовуйте в процесі вмивання спеціальні губки, які позбавляють від чорних цяток і сприятливо позначаються на обмінних процесах в шкірі.

Використовуйте сонцезахисні засоби

Креми з SPF-фільтрами потрібно використовувати не тільки під час відпустки, а й в будь-який час року незалежно від того, де ви знаходитесь. Навіть хмари на небі не рятують вас від впливу ультрафіолету, тому забезпечте шкірі надійний захист. Інакше ранні зморшки, пігментні плями і фотостаріння не змусять себе довго чекати.

Слідкуйте за харчуванням

Пам’ятайте, що ваш раціон позначається на вашому зовнішньому вигляді. Неправильне харчування порушує функціонування органів, в той час як корисні фрукти і овочі сприяють детоксикації і звільняють клітини від вільних радикалів. Чим більше у вашому раціоні буде «правильної» їжі, тим красивіше, чистіше і молодше буде виглядати шкіра.

Поділись


Новини партнерів