Карантин: як видалити кутикулу в домашніх умовах

У період коронавірусу і карантину не до салонів краси. Як же підтримувати манікюр в таких умовах? Все не так складно, як здається! Ми розповімо, як привести в порядок кутикулу не виходячи з дому і що тобі для цього знадобиться.

1. Зроби ванночку для рук

Налий в невелику ємність теплу воду ( приблизна температура 33-37 градусів). Насип туди сіль для ванни (або заміни її будь-яким засобом, який використовуєш при прийнятті ванн) і можеш додати пару крапель ефірної олії. Опусти туди руки (важливо, щоб всі нігті покривалися водою). Сиди так 10-15 хвилин в залежності від стану кутикули. Якщо ти відчуваєш, що вона дуже тверда, опусти руки ще на 5-7 хвилин. Воду, до речі, під час процедури можеш міняти, якщо вона помітно охолола.

2. Нанеси засіб для розм’якшення кутикули

Після ванночки протри руки чистим рушником. Тепер нанеси на кутикулу спеціальний пом’якшувач. Намагайся розподіляти засіб тільки в межах нігтя, щоб не пошкодити шкіру на пальцях. Залежно від сили впливу і свого складу у різних засобів цієї категорії різний час витримки. Уважно вивчи інструкцію і засічи час аж до секунд, щоб не перетримати розм’якчувач ( ти ж не хочеш отримати роздратування?). Після цього змий засіб за допомогою мила і знову витри руки насухо.

3. Відсунь кутикулу

Тепер за допомогою дерев’яної палички акуратними і плавними рухами відсовуй кутикулу в сторону основи нігтів. Роби це плоским кінцем, рухаючись від одного краю нігтя до іншого. Якщо кутикула досі тверда, опусти руку в воду ще на пару хвилин і повтори процедуру. Краще не використовувати одну паличку частіше ніж один раз – дерево володіє великою всмоктуючою здатністю, і на ньому швидко розмножуються бактерії.

4. Видали зайву кутикулу

Цей пункт можна пропустити – він стосується тільки тих, хто ніяк не може відмовитися від обрізного манікюру. Вважається, що такий метод позбавлення від кутикули досить травматичний і підвищує ймовірність зараження крові. Ми рекомендуємо робити європейський манікюр (кутикулу просто відсувають). Але якщо ти все-таки озброїлася щипцями для видалення кутикули, намагайтеся створити максимально стерильні умови, продезінфікуйте і інструмент, і оброблювані зони. Потім акуратно обріж кутикулу, яка стирчить після розм’якшення. Будь обережна і не роби різких рухів, щоб не з’явилося задирок. Після процедури знову оброби руки спиртовим засобом.

5. Нанеси спеціальну олію для кутикули

Вітаємо, ти практично закінчила. Тепер важливо ретельно доглядати за кутикулою, щоб вона швидше відновилася і довше зберігала охайний вигляд. Відразу ж після процедури нанеси на кутикулу і нігті зволожуючу олію, яка призначена для цієї зони. Крім того, не забувай використовувати живильний крем для рук. Роби це кілька разів на день, і зовнішній вигляд рук і нігтів буде тебе радувати. До речі, не забувай одягати рукавички при виході на вулицю, якщо там температура нижче 10 градусів. Намагайся мити посуд в гумових рукавичках.

Поділись


Новини партнерів