Молода і прекрасна: 3 вправи від зморшок, ефективність яких доведена наукою

Хороші новини для тих, хто не згоден старіти: недавнє дослідження, проведене фахівцями з Північно-Західного університету (США), підтвердило, що всього півгодини вправ для обличчя в день допомагають «скинути» мінімум три роки. Перші результати учасниці дослідження відзначали після 20 тижнів вправ – причому мова йшла не тільки про візуальний ефект, але і буквально про омолодження – шкіра ставала більш пружною і підтягнутою.

Вправа 1. Область навколо очей

Покладіть долоні горизонтально так, щоб накрити верхню область скул. Ваші вказівні пальці повинні розташовуватися безпосередньо під нижньою повікою, а мізинці – під вилицями. Притисніть руки якомога сильніше, після чого прищурте очі, а руками підтягніть щоки якомога вище. Порахуйте до п’яти, після чого розслабте руки. Повторюйте п’ять разів.

Вправа 2: Для чола

Поставте вказівні і середні пальці обох рук в центр чола, притисніть подушечки і з силою відведіть до скронь, ніби розгладжуючи шкіру. Повторіть п’ять разів.

Вправа 3: Для підборіддя

Стисніть руки в кулак і з силою притисніть до підборіддя. Після чого спробуйте відкривати рот, одночасно чинячи опір за допомогою кулака. Робіть вправу повільно, до тих пір, поки рахуєте до п’яти. Повторюйте п’ять разів.

Поділись


Новини партнерів