8 помилок в догляді за шкірою, які роблять пори більш помітними

Надлишок шкірного сала, відмерлі клітини, бруд і бактерії можуть закупорити і збільшити пори. Догляд за обличчям має вирішальне значення, але іноді ми підходимо до нього з фанатизмом. Виявляється, така турбота може бути надмірною і деякі з повсякденних косметичних процедур наносять шкірі більшої шкоди, ніж будь-які зовнішні чинники, пише Вона.

Ми любимо відкривати нові секрети краси для своїх читачів. На цей раз ми хочемо показати вам, що не всякий догляд корисний для шкіри.

1. Часто використовувати матуючі серветки

Матуючі серветки можуть стати справжнім порятунком в спекотні дні, коли наша шкіра стає дуже жирною і потіє більше звичайного. Проте їх часте використання принесе більше шкоди, ніж користі. Тонкий шар шкірного сала необхідний вашій шкірі. Постійно видаляючи його, ви змушуєте шкіру активніше його виробляти. Це призводить до забивання та розширення пор.

2. Видавлювати чорні цятки і прищі

Позбавлятися від прищів – це непогано, але завжди потрібно пам’ятати про безпеку. На поверхні шкіри знаходиться безліч бактерій, при видавлюванні прища вони можуть запросто потрапити в свіжу ранку. Якщо ви видавіте прищ до того, як він дозріє, то дасте бактеріям можливість проникнути у внутрішні шари шкіри. Це може погіршити ситуацію, так як запалення продовжиться і може привести до розширення пор і утворення шрамів.

3. Надмірне відлущування шкіри

Відлущування допомагає видалити бруд, відмерлі клітини шкіри і надлишки жиру, що блокують пори. Ця проста дія освіжає шкіру і звужує пори. Однак таку процедуру варто проводити тільки 1-2 рази в тиждень. Надмірне відлущування може привести до сухості шкіри і розкриття пор, які без природного шару сала будуть поглинати пил з навколишнього середовища.

Крім того, умивання обличчя більше 2 разів на день знімає шар натурального жиру. У такому випадку шкіра стає вразливою до пилу і бруду в зовнішньому середовищі, що може спровокувати запалення.

4. Пересушувати шкіру

Сухість шкіри сприяє появі зморшок і старить вас. Крім того, суха шкіра розтягує пори, змушуючи їх виглядати більшими. На щастя, цьому легко запобігти – підберіть хороший тонік і зволожуючий засіб для вашого типу шкіри і щодня наносьте їх на обличчя.

5. Використовувати засоби, що забивають пори

Є ряд популярних засобів, які застосовуються в догляді за шкірою в цілому. Проте не всі ці засоби варто використовувати. Масло какао, кокосове масло і ланолін мають властивість забивати пори. Вони відмінно зволожують шкіру, але також можуть провокувати появу прищів, розтягувати пори і утримувати в них бруд. Краще знайти хороший крем для обличчя, а масла наносити на тіло.

6. Занадто часто поправляти макіяж

Протягом дня макіяж природним чином стирається. Немає нічого поганого в тому, щоб трохи його поправити, але не варто робити це фанатично. Ваша шкіра виробляє жир, і, постійно завдаючи на шкіру пудру, ви створюєте на ній шар масла, бруду та макіяжу. Таке пріхорашіваніе призведе тільки до забитих пір – нариви на шкірі і прищі будуть гарантовані!

7. Вживати шкідливу їжу

Молочні продукти, алкоголь, їжа з високим вмістом рафінованого цукру, гострі або смажені страви шкідливі для шкіри. Реакція на них може проявлятися у вигляді роздратування і акне. Акне послаблює сальні залози і сприяє розширенню пор. Тому збалансований раціон і режим харчування – найкраща «профілактика» в догляді за шкірою.

8. Нехтувати сонцезахисним кремом

Вплив сонця у багатьох відношеннях може бути несприятливим для шкіри. Воно робить шкіру товстішою, порушуючи процеси вироблення колагену і еластину і випаровуючи вологу. Це призводить до того, що краї пор розтягуються, а шкіра стає в’ялою. Ось чому ніколи не варто забувати про сонцезахисний крем!

ДЖЕРЕЛОadme
Поділись


Новини партнерів