Косметика з алое: чому її варто використовувати всім

Єгиптяни вважали алое справжнім еліксиром молодості і краси. Особливо цінувалася ця рослина в Стародавньому Китаї, там її називали ліками гармонії. Алое вже тисячі років, і за такий довгий період рідкісні розробки хіміків змогли перевершити його в ефективності. І зараз екстракти цієї простої рослини використовують в косметиці по всьому світу.

Засіб для суворих чоловіків і ніжних жінок

Алое вера родом з Африки. Ми звикли, що воно часто росте непримітними колючками в горщику на підвіконні, але в дикій природі ці сукуленти розкидаються на чотири метри вгору і на пару метрів вшир. Унікальна здатність алое полягає в тому, що в своєму колючому листі воно запасає величезну кількість води. І саме сік алое особливо цінується в косметології.

За часів Олександра Македонського воїни лікували рани, прив’язуючи до них м’якоть цієї рослини. А ще його сік допомагав заспокоювати шкіру, пересушену вітром і спалену під палючим сонцем.

Цікаво, що стародавні африканські народи використовували алое в якості дезодоранту. Перед полюванням тубільці обмазували тіло соком рослини, щоб зменшити запах тіла і скоротити потовиділення.

Універсальний засіб для всіх

Алое – справжнє джерело корисних речовин. До складу його, як ми вже з’ясували, воістину чудодійного соку входять ферменти, фітонциди, вітаміни, макро- і мікроелементи. А ще в алое міститься природний імуностимулятор під назвою ацеманнан. Він і дозволяє рослині вбивати бактерії і загоювати рани. Згідно з дослідженнями вчених, в соці алое міститься стільки ж мінеральних солей, скільки в сироватці крові людини.

За легендою, Клеопатра любила алое і зволожувати ним шкіру. У листі міститься речовина лігнін, який ефективно проводить вологу в верхні шари епідермісу. Причому ця рослина – справжній помічник для всіх типів шкіри: суху, косметика на основі алое зволожує і пом’якшує, чутливу зволожує і захищає, а жирну – зволожує і очищає, завдяки природному антибактеріальному компоненту. Вікова шкіра при використанні засобів з екстрактами алое стає трохи більш підтягнутою і повністю захищеною від вільних радикалів.

Одна баночка замість десятка інших

Особливо цінується алое в Кореї. Культ цієї рослини відбивається в місцевій косметиці. Корейці придумали робити з чистого алое гель і концентрат, розливати по великим банкам і продавати як універсальний засіб для всієї родини. І воно дійсно має величезний спектр дій. Гель алое, який зараз можна купити чи не в кожному магазині, допомагає заспокоїти шкіру після сонячного опіку, загоїти рани, очистити шкіру від висипань, а також глибоко зволожити будь-які ділянки тіла, включаючи огрубівшу шкіру на ступнях, колінах або ліктях.

Найбільш ефективними вважаються косметичні засоби, в яких діюча речовина алое міститься в концентрації не менше 40%. Тут вже чим більше, тим краще, адже алое, навіть в чистому вигляді, не дає ніяких негативних побічних ефектів і є одним з найбезпечніших засобів для алергіків.

Джерело

Поділись


Новини партнерів