Гелевий манікюр: плюси та мінуси

У нього є свої сильні і слабкі сторони, але заперечувати неможливо – гелеве покриття було і залишається головним нейл-трендом останніх років, пише Жіночий Світ.

Є кілька пояснень того, чому гелевий манікюр став першим нейл-трендом останніх років: він тримається на нігтях дуже довго, радує чарівним глянцевим блиском і представлений в списку послуг будь-якого салону краси.

«Гелеві лаки складаються з більш стійких речовин, ніж звичайні, і прилягають в нігтьової пластини досить щільно, щоб не відламуватися від неї протягом тижнів, – розповідає провідний нейл-майстер бренду Essie Рита Ремарк. – Гелеве покриття проходить обов’язкову обробку під світлом LED-лампи, в той час як звичайний лак висихає сам по собі на повітрі. На видалення гелю ви витратите від 10 до 15 хвилин (бажано – за допомогою спеціального розчину), в той час як на зняття звичайного лаку займає всього кілька хвилин».

Може здатися, що це справжній диво-засіб для сучасної дівчини, що рятує її час, нерви і гроші. Але у гелів є як свої плюси, так і недоліки, в яких ми вирішили розібратися якомога детальніше.

Акрилове та гелеве покриття – в чому різниця?

Акрил – це суміш рідкої і порошкової речовин, яка легко висихає на повітрі і відмінно підходить для втілення різних дизайнів, зміни форми нігтя або його довжини. Незважаючи на те, що в процесі процедури вас навряд чи порадує запах від акрилу, ви напевно залишитеся задоволені стійкістю такого манікюру (як правило, він тримається два тижні) і можливістю його коригування, якщо щось відламається або раптово почне сходити.

З гелевим покриттям все трохи інакше. На жаль, вносити коригування після сушки вже неможливо – тут або ходити так, як є, або йти відразу на зняття. Однак на його стороні величезна кількість плюсів: відсутність неприємних запахів, стійкість до трьох тижнів, ефект щільних нігтьових пластин з красивим глянсовим блиском. В цілому, вважається, що гелеве покриття більш стійке і гнучке, ніж акрилове. Але вибір завжди залишається за вами.

Гелі можуть послабити нігтьову пластину (але в більшості випадків через неправильне зняття)

Багато в чому через те, що гелеве покриття дуже стійке, про нього вже встигли скласти не один міф, але думка про те, що воно послаблює нігтьову пластину, не позбавлена частки правди.

Нігтьове ложе і кутикула – найважливіші зони нігтя. Перше відповідає за живлення нігтьової пластини, а друга виконує захисні функції. При цьому обидві зони утворюють живі тканини, тому під час зняття макіяжу, особливо такого щільного, як гелевий, важливо бути максимально обережним. Ні в якому разі не варто відривати частини манікюру, які відходять – таким нехитрим способом ви пошкодите нігтьову пластину, а відновлюватися вона буде не швидко – в середньому цей процес займає до шести місяців. Для зняття гелю краще звернутися в салон або провести його вдома з використанням ацетону, фольги, ватних кульок і пилочки для нігтів.

Часто робити гелевий манікюр фахівці, на жаль, також не радять. На їхню думку, це може призвести до втрати нігтями вологи і витончення нігтьової пластини. Одного разу в два-три місяці буде цілком достатньо, щоб дати нігтьовій пластині відновитися і порадувати себе новим варіантом манікюру. Головне – не робити це без перерви, адже вашим нігтям теж потрібен відпочинок!

Зволоження – понад усе

Як вже говорилося вище, з гелевим манікюром ви повинні ґрунтовно підійти до зволоження нігтів. Особливо в ньому буде потребувати нігтьове ложе і кутикула. Для того, щоб не зіпсувати їх стан, запасіться спеціальною олією для кутикули і зволожуючим кремом для нігтів: використовуйте їх після манікюру і особливо посилено в період «відпочинку» від покриття. Також відмінно підійдуть відновлюючі лаки, які нормалізують H2O-баланс нігтів і збагачують їх корисними нутрієнтами.

Лампа для сушки гелю – небезпечно чи ні?

Сьогодні поширена думка про те, що лампи для висушування гелевого покриття – найбільш неоднозначна частина процедури, адже якщо в ній використовується ультрафіолет, то це негативно впливає не тільки на шкіру рук, але і на здоров’я в цілому. Однак більшість брендів-виробників і салонів краси вже давно перейшли на виробництво і закупівлю так званих LED-ламп, в яких використовуються всім звичні світлодіоди, так що тут ніяких ризиків бути не може. Однак при відвідуванні салону в цілях безпеки і комфорту краще з самого початку поцікавитися у майстра про подробиці послуги і з’ясувати всі деталі по частині обладнання. Обережність ніколи не завадить.

Уникайте гарячої води

Справжнє зло для гелевого покриття – це гаряча вода. Тримати в ній манікюр протягом довгого часу – це кращий спосіб позбутися від нього. Тривале купання в гарячому джакузі або ванні може привести до підняття покриття – так що навіть при митті посуду краще не забувати вдягати рукавички.

Джерело

Поділись


Новини партнерів