5 причин, через які волосся швидко брудниться і як це виправити

Багато представниць прекрасної статі змушені щодня мити голову незалежно від свого бажання. Просто тому, що волосся занадто швидко брудниться і виглядає непрезентабельно.

Але, на жаль, в більшості випадків вирішити дану проблему простим миттям майже нереально, адже її корінь криється набагато глибше. Як тільки ви зрозумієте, що саме є причиною, через яку волосся брудниться швидше звичайного, то тут же знайдете і спосіб вирішення своєї проблеми. Пише Жіночий Світ

Нижче ми представили 5 основних чинників, що впливають на швидкість забруднення волосся. Ознайомтеся з ними, можливо серед них ви знайдете свою проблему, і спосіб її усунення.

Неправильний шампунь

Перше на що рекомендують звернути увагу лікарі, це косметичні засоби за доглядом волосся, а саме шампунь. Придивіться до складу, описаного на етикетці засобу. Якщо там присутні парабени і силікони, то відповідь на питання про те, чому волосся брудниться так швидко можна вважати очевидним. Перераховані вище речовини закупорюють сальні залози, як результат волосся стає жирним біля коріння і набувають сальний блиск.

Як виправити?

При виборі шампуню і кондиціонера обов’язково орієнтуйтеся на свій тип волосся. Після миття ретельно промивайте волосся, до повного видалення косметичного засобу.

Часте використання засобів для вкладки

Про те, що надмірне використання засобів для вкладки негативно позначається на стані ваших локонів, вам розповість будь-який лікар-трихолог або майстер перукарської справи. Частинки косметики для укладання забиваються в пористу структуру волоса і склеюють лусочки, через що волосся брудниться завчасно і виглядає прилизаним.

Як виправити?

Намагайтеся по мінімуму використовувати засоби для вкладки або зовсім від них відмовитися. Якщо ж такої можливості немає, то після кожного їх нанесення ретельно промивайте волосся шампунем для глибокого очищення.

Висока вологість повітря

Ще однією причиною, по якій тривалість чистоти волосся може скорочуватися є вологість повітря в приміщенні і на вулиці. Її підвищення збільшує активність сальних залоз, і як результат вироблення жирів.

Як виправити?

Купуйте квиток і терміново переїжджайте в регіон з нормальним рівнем вологості. Жарт. А якщо серйозно, то зверніть увагу на систему вентиляції в приміщенні, і враховуйте рівень вологості на вулиці при виборі зачіски.

Порушення гормонального фону

Проблеми з волоссям та шкірою є першою ознакою змін в гормональному фоні. Тому якщо у вас раптово з’явилися висипання на шкірі, а волосся стало занадто швидко бруднитися, то фахівці рекомендують звернутися за консультацією до лікаря-ендокринолога. Він призначить вам необхідні аналізи, і вже за їх результатами пропише лікування.

Як виправити?

Якщо порушення гормонального фону пов’язано з вагітністю, народженням дитини або менопаузою, то просто перечекайте, поки гормональний фон нормалізується. Якщо перераховані фактори вас не стосуються, то зверніться до лікаря за детальною консультацією і лікуванням.

Звичка чіпати волосся руками

Остання з найбільш поширених причин – це шкідлива звичка чіпати волосся руками. Волосяні фолікули виробляють шкірне сало, яке повинно поширюватися тільки в прикореневій зоні. Чіпаючи волосся руками, ми переносимо цей жирний шар по всій довжині волосся, через що пасма злипаються і здаються брудними.

Як виправити?

Все дуже просто, стежте за своїми руками і позбудьтеся від шкідливої ​​звички накручувати пасма на пальці або розчісувати волосся таким чином.

Як тільки ви розберетеся з факторами описаними вище, питання брудного волосся і частого миття голови вирішиться сам собою.

Поділись


Новини партнерів