Основні помилки в догляді за шкірою, які вас старять

Ви постійно дбаєте про стан своєї шкіри, купуєте дорогі засоби для догляду, а у подруги все одно зморшок менше? Можливо, ви щось робите не так? Розбираємося разом з косметологом Олексієм Едемським і з’ясовуємо, які звички можуть привести до швидкого старіння, пише Жіночий Світ.

1. Не будьте фанаткою умивань і пілінгів

Ви з тих, хто літрами витрачає гель для вмивання в надії змити весь бруд великого міста і очистити пори? Тоді час дізнатися, що часте умивання з допомогою спеціальних засобів зневоднює шкіру. Надмірне «очищення» змиває шкірне сало, яке є природним зволожувачем і до того перешкоджає розмноженню бактерій.

А якщо сюди додати пристрасну любов до скрабів, пілінгів і лазерне шліфування, можна вважати, що вашій шкірі наноситься подвійний удар. Видалення поверхневих шарів шкіри, звичайно, може допомогти їй сяяти і виглядати більш доглянутою, але зловживання подібними процедурами витончують дерму, роблячи її гіперчутливою. Регулярні травмуючі косметологічні процедури можуть призводити до формування пігментації шкіри, а ще викликати телеангіектазію (купероз)! Виглядає він приблизно так само жахливо, як звучить: мова йде про розширення дрібних судин шкіри – це ті самі судинні зірочки або сіточки, що не мають нічого спільного зі здоровим рум’янцем на щоках.

2. Не сподівайтеся на патчі для шкіри навколо очей

Патчі – один з наймодніших засобів для догляду останнього часу. Ці чудодійні наклейки під очі обожнюють б’юті-блогери, зірки і всі, хто стежать за собою. Але ж, якщо розібратися, вони не омолоджують нашу шкіру. Ефект позбавлення від дрібних зморшок під очима досягається за рахунок мікронабряків, що виникають на шкірі. Патчі працюють так: одні їх компоненти зволожують шкіру, а інші – утворюють плівку, яка не дає волозі випаровуватися. В результаті цього з’являється мікронабряки: він розтягує шкіру і тим самим розгладжує зморшки. Намагайтеся користуватися патчами в міру гострої необхідності (і краще в ранкові години) – благо, при цьому набрякає лише шкіра, м’які тканини обличчя цей процес не зачіпає.

3. Не використовуйте косметику перед сном

Якщо у вас є звичка мазати обличчя кремом, вирушаючи в ліжко, пора терміново від неї відмовитися! Під час сну кров активно циркулює в області голови. Креми ж перешкоджають випаровуванню вологи з поверхні шкіри. В результаті обличчя набрякає, шкіра розтягується, що з часом збільшує утворення дрібних зморшок (як у випадку зі зловживанням патчами). Найкраще використовувати косметику для догляду за 3-4 години до сну. І якщо вже ви забули накласти крем завчасно і схаменулися перед тим, як пірнати в ліжко, то краще перенести процедуру до наступного разу.

4. Не зловживайте «уколами краси» і косметикою в ранньому віці

Якщо керуватися тенденціями в соцмережах, то користуватися декоративною косметикою і косметикою для догляду потрібно починати вже років в 12-13, а до 18 років пора б вже і ін’єкції якісь зробити. Але експерт запевняє: на все свій час! Активне умивання з різними зволожуючими і тонізуючими засобами в юному віці призводить до раннього старіння шкіри і може викликати появу акне. І «уколи краси» без видимих ​​причин і вікових показань краще не робити. Безконтрольне ін’єкційне зволоження – в першу чергу це стосується введення гіалуронової кислоти – може привести до того, що організм перестане виробляти власну гіалуронову кислоту в достатній кількості. Згодом шкіра буде виглядати гірше, ніж могла б, і ви вже просто не зможете обійтися без штучного підтримання її водного балансу.

5. Не перестарайтеся з ін’єкціями

Перш ніж здійснити мрію про пухкенькі губки, кілька разів подумайте! Надмірне використання гіалуронової кислоти в якості філерів, що збільшують об’єм, з часом розтягують слизову. А якщо ви захочете вивести філлер, то губи стануть зморшкуватими.

Не варто занадто часто вдаватися і до ін’єкцій ботулотоксину. Так як це біологічний препарат, то до нього може виробитися імунітет, і він просто перестане діяти. Тому дійте строго по інструкції, яка говорить, що робити ін’єкції цього препарату варто не частіше ніж один раз на три місяці.

6. Не їжте занадто багато солодкого

Ось вам ще один факт в скарбничку «страшилок» про цукор: виявляється, цукор здатний змінити структуру колагену. Це призводить до того, що колаген не розщеплюється, так як організм просто не може його «розпізнати». У підсумку «старий» колаген накопичується, а новий не утворюється. Крім того, цукор впливає і на склад шкірного сала. Воно стає більш в’язким і закупорює протоки сальних залоз, через що посилюються всілякі запалення на шкірі.

7. Не нехтуйте захистом від сонця!

Вважаєте, що засмага вам до лиця? Постарайтеся переглянути свої погляди на прекрасне. Під впливом ультрафіолету шкіра зневоднюється, накопичується патологічний пігмент, змінюється структура колагену, що в сукупності сприяє утворенню зморшок … А якщо сюди додати ризик розвитку онкологічних захворювань (особливо якщо у вас є новоутворення у вигляді родимок), то захочеться відразу втекти в тінь. Ось звідти-то краще за все і милуватися сонцем … І, звичайно, через сонячні окуляри – дрібні зморшки навколо очей від постійного примруження ще ніхто не відміняв!

 

Поділись


Новини партнерів