Як зупинити випадіння волосся в домашніх умовах?

Згідно з результатами досліджень, в день жінка може втратити від 40 до 100 волосин, і це ніяк не відіб’ється на густоті і зовнішньому вигляді її шевелюри. Але в осінній і весняний період брак вітамінів в організмі може привести до того, що волосся починає випадати більше звичайного, пише Жіночий Світ.

Перш за все, потрібно подбати про зміцнення волосяної фолікули. Коли її активність знижується, відбувається випадіння і починають сіктися кінці. Вирішити проблему допоможуть:

  • Нормалізація сну. Вночі волосяні цибулини стають в кілька разів активнішими і живлення волосся відбувається інтенсивніше.
  • Більш активний спосіб життя. Коли ви мало рухаєтеся, процеси в організмі сповільнюються, що позначається і на здоров’ї волосся. Живильні речовини надходять в них дуже повільно, і це позначається на здоров’ї волосся.
  • Вітаміни. Якщо дотримуватися дієти немає часу, пропийте вітамінно-мінеральний комплекс.
  • Коригування раціону. Коли ви сидите на жорстких дієтах і обмежуєте себе в жирах і вуглеводах, це позначається на здоров’ї нігтів, шкіри і волосся. Основним джерелом живлення для волосся є жири, тому при недостатній їх кількості спостерігається випадіння.

Тепер розглянемо кілька простих правил домашнього догляду проти випадіння волосся:

  • Захищайте його від надто високих і низьких температур. У першому випадку використовуйте термозахист перед тим, як почнете укладати волосся стайлером, і ховайте волосся від сонця. У другому випадку носіть шапки і ховайте кінчики волосся під шарфом.
  • Правильно вибирайте засоби по догляду за волоссям. Звертайте увагу не тільки на тип волосся, для якого підходить шампунь, але і підбирайте засоби проти випадіння. Вони активують фолікули, живлять волосся і зміцнюють волосяні цибулини.
  • Застосовуйте трав’яні бальзами і регулярно робіть домашні маски проти випадіння. Вони відмінно справляються зі своїм завданням тоді, коли проблема не запущена, а випадіння волосся є сезонним.
  • Зверніться до лікаря. Якщо випадіння волосся не припиняється протягом 1 – 2 місяців, і ніякі домашні методи не можуть впоратися з проблемою, зверніться до фахівців. Вони зможуть визначити справжню причину випадіння і призначити більш серйозне лікування.
Поділись


Новини партнерів