Правила догляду за волоссям, яке піддається впливу укладки

Щоб навести красу на голові, ми часто використовуємо засоби для укладки на кшталт фена, прасок і плойок. Високі температури впливають на структуру волосся і призводять до сухості, ламкості, тьмяності, посіченості. Якщо відмовитися від термічного впливу стайлерів ви не в силах, забезпечте волоссю належний догляд.

Перш за все, варто враховувати вид стайлера, яким ви користуєтеся. Якщо ваше волосся густе і хвилясте або кучеряве від природи, вам необхідно обзавестися професійним стайлером високої якості. Злегка хвилястому або прямому волоссю підійдуть і звичайні праски, але ними краще користуватися не частіше разу на кілька днів. Зачіску можна підтримувати і за допомогою менш шкідливих засобів для волосся.

Вибираючи термозахисні засоби, віддавайте перевагу спреям. Вони рівномірно розподіляються по всьому волоссю і не дають почуття жирності.

Раз вже ви використовуєте засоби для укладки, ваша косметика для волосся повинна нести максимум користі. Вибирайте професійні шампуні, бальзами, кондиціонери і маски, які ефективно живлять волосся, зберігаючи здорову структуру і гарний зовнішній вигляд.

Приділіть достатньо уваги домашньому догляду за волоссям з використанням натуральних інгредієнтів. Прості маски для волосся власного приготування живлять і зволожують пошкоджене укладкою волосся. У таких випадках застосовуйте наступні маски:

Вітамінна маска з оліями і кефіром

У півсклянки кефіру додайте 2 столові ложки підігрітої на водяній бані мигдалевої олії, столову ложку рицинової олії і по кілька крапель вітамінів А, Е і В12. Гарненько перемішайте суміш і нанесіть на чисте волосся, приділивши особливу увагу зоні коренів і кінчиків. Через годину змийте маску за допомогою шампуня і бальзаму.

Маска з молоком і медом для зволоження волосся

3 столові ложки жирного молока змішайте зі столовою ложкою меду, 1 яєчним жовтком і столовою ложкою мигдалевої олії. Нагрійте на водяній бані до температури 38 градусів і поступово нанесіть на всю довжину волосся. Закутайте голову рушником і потримайте маску 30 хвилин. Змийте теплою водою із застосуванням шампуню.

Джерело

Поділись


Новини партнерів