Косметологи назвали 15 продуктів, які захищають від глибоких зморшок

Для природного запобігання старіння і ранніх глибоких зморшок важливо вживати продукти з антиоксидантами. Перш за все це вітаміни С і Е, мікроелементи цинк і селен, а також фітохімічні речовини, що захищають клітини від шкідливих впливів і зберігають молодість шкіри.

Помідори. Вони є ідеальною «антивіковою їжею»: на додаток до інших антиоксидантів вони містять цінний лікопін. Кілька досліджень показали, що він сприяє зменшенню зморшок.

Жирна риба. Найкорисніші для шкіри, волосся і нігтів ненасичені жирні кислоти в основному містяться в морській рибі – не обов’язково в червоній, а й, наприклад, в оселедці, сайрі, скумбрії, тунці.

Цілісні зерна. Хліб, макарони з цільнозернового борошна, бурий рис містять кілька важливих антивікових поживних речовин: клітковину, вітамін Е, цинк, селен і фітохімічні речовини.

Перець. Він багатий вітаміном С, бета-каротином і клітковиною – це ідеальний комплекс поживних речовин проти зморшок.

Бобові. Їх вживання дає організму не тільки клітковину, а й багато селену.

Лляна олія. Вона є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот: до двох третин її складу включає саме ці цінні поліненасичені жирні кислоти.

Олія зародків пшениці. Вона багата антиоксидантним вітаміном Е і омега-3 жирними кислотами, які «вбивають» зморшки.

Горіхи. Цинк важливий для імунної системи, а також є надзвичайно дієвим засобом проти зморшок. Горіхи містять велику частину цього мікроелемента. Крім того, в них багато селену, який володіє захисною функцією, а також ненасичених жирних кислот.

Шипшина. Плоди шипшини заслужено входять до переліку продуктів з найвищим вмістом вітаміну С.

Обліпиха. Ще одне багатюще джерело вітаміну С, яке зміцнює структуру клітин і допомагає запобігти появі зморшок.

Капуста. Броколі, брюссельська капуста і інші види капусти містять вітамін С і фітохімічні речовини, що захищають шкіру від інтенсивного старіння.

Сир. Коли мова йде про харчування від зморшок, продукти тваринного походження цілком прийнятні до вживання за умови помірності. Сир – відмінний постачальник цинку.

Морква. Морква сповнена каротину – як і всі жовті, помаранчеві, червоні і темно-зелені фрукти і овочі. Бета-каротин є попередником вітаміну А, одного з головних омолоджуючих шкіру засобів.

Часник. Часник (цибуля, до речі, теж) має виражену антиоксидантну дію і тим самим захищає клітини від руйнування – це допомагає шкірі довше виглядати рівною і гладкою.

Чай. Поліфеноли є фітохімічними речовинами і володіють антиоксидантним ефектом. Їх можна знайти, наприклад, в чорному і зеленому чаї. Ці напої до того ж містять мікроелемент цинк, також важливий для підтримки хорошого стану шкіри, волосся і нігтів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів