Місія здійсненна: 5 способів випрямити волосся без праски

Життя без праски не просто можливе, а й необхідне. Справа в тому, що вплив на волосся теплом – річ неоднозначна. Незважаючи на те, що вона допомагає швидко приборкати найзапекліший безлад на вашій голові, не можна заперечувати – така обробка погано позначається на здоров’ї волосся.

Часте використання техніки, що впливає теплом, призводить до того, що внутрішня білкова структура волосся починає руйнуватися. В результаті волосся починає плутатися значно частіше, а привести його у порядок стає набагато важче. Більш того, воно втрачає пружність і стає більш ламким через порушений водний баланс – постійний натиск гарячого повітря просто не залишає йому шансів.

Варто також додати: часта термічна обробка призводить до того, що волосся починає швидко втрачати свій дорогоцінний пігмент, причому як в разі фарбування, так і без нього. Особливо яскраво це проявляється при темних відтінках волосся – червоних, рудих і коричневих.

Все це звучить гнітюче, але думати, що шлях до прямого волосся «за п’ять хвилин» відрізаний назавжди, точно не варто. Пропонуємо кілька здорових і простих способів випрямити волосся без нагріву.

1. Використовуйте рушник, який добре вбирає вологу

Якщо ваша мета – відійти від використання тепла при випрямленні, перше, що необхідно зробити, – це відповідально підійти до вибору рушника для волосся. Чому це важливо? Так звана мікрофібра – це тканина, яка вбирає набагато більше вологи, ніж звичайна. Крім того, при контакті з волоссям вона не плутає його і надає гладкості. Якщо починати природне випрямлення волосся з обертання подібною тканиною, ви досягнете бажаного результату набагато швидше.

2. Користуйтеся шампунем і кондиціонером для випрямлення волосся

Коли праска зникає з вашого щоденного б’юті-ритуалу, ви повинні бути готові до всіх перешкод на шляху до прямого волосся. При цьому дуже важливо зробити повноцінну ревізію ваших засобів для догляду. Якщо ви ще не користуєтеся шампунями і кондиціонерами для випрямлення волосся, прийшов час до них звернутися. Формули цих б’юті-продуктів спеціально розроблені для глибокого зволоження і ущільнення структури волосся, так що надати йому гладкість стає цілком можливим завданням.

Вашим вірним другом в боротьбі за ідеальну укладку без праски також стане олія для волосся. Серед усього розмаїття особливо ефективними будуть кокосова, арганова і мигдальна олії, масло макадамії. Їх речовини проникають у волосяні фолікули, запечатуючи і відновлюючи клітини зсередини. Також варто спробувати пом’якшувальні сироватки або кератинові спрей-кондиціонери: вони вкривають структуру волосся, витягують його і допомагають ефективно боротися з неслухняними локонами.

3. Робіть спеціальні маски

Експерти по догляду за волоссям пропонують цілий набір масок, які допоможуть випрямити волосся без зайвих зусиль.

Молочно-медова маска

Змішайте одну чашку цільного або кокосового молока з однією столовою ложкою меду. Нанесіть маску, обробляючи кожне пасмо. Зачекайте одну годину, щоб речовина встигла всмоктатися. Для більшого ефекту можна одягнути одноразову шапочку. Потім змийте теплою водою. Цю маску найкраще робити один або два рази на тиждень.

Молочно-яєчна маска

Змішайте дві чашки (480 мл.) цільного або кокосового молока з одним яйцем у великій мисці так, щоб жовток повністю розчинився в рідині. Потім опустіть в неї волосся і тримайте протягом 7-10 хвилин. Після цього, не вичавлюючи волосся, закріпіть волосся в пучок і одягніть шапочку для душу. Залиште маску увібратися на наступні півгодини. Потім зніміть шапочку і промийте волосся прохолодною водою.

Кокосово-лимонна маска

Змішайте одну чашку кокосового молока, шість столових ложок лимонного соку, дві столові ложки оливкової олії і дві столові ложки кукурудзяного крохмалю в мисці, підходящій для мікрохвильовки. Помістіть суміш у мікрохвильовку на 20 секунд, а потім розмішайте до отримання щільної консистенції. Дайте масці охолонути, після чого рівномірно нанесіть по всій довжині волосся. Тримайте її протягом години, а потім змийте теплою водою.

4. Сушіть волосся холодним повітрям

Скористайтеся феном і напором холодного повітря після душу або ванни, коли волосся вже майже висохло. Розділіть волосся на рівні частини і скористайтеся феном, плавно направляючи потік холодного повітря від коренів до кінчиків. Важливо: завжди тримати пристрій на відстані п’ятнадцяти сантиметрів від самого волосся, щоб уникнути можливих пошкоджень.

Цей метод не займе багато часу, але допоможе домогтися більшої гладкості волосся на останньому етапі сушіння. Для посилення ефекту скористайтеся випрямляючою сироваткою або незмивним кондиціонером.

5. Спіть з мокрим волоссям

Засипати з мокрим волоссям спочатку не дуже приємно, але результат може вас приємно порадувати вже на наступний ранок: після сну вам навряд чи знадобиться багато часу на розчісування, а укладання не доставить незручностей. Єдине, що важливо мати на увазі, це подушка, на якій ви спите. У мокрому стані волосся більш схильне до негативних механічних впливів, а тертя об поверхню подушки під час сну може зашкодити його здоров’ю і красі. У зв’язку з цим найкраще запастися шовковими наволочками, які також допоможуть домогтися ефекту гладкого волосся без зусиль на наступний ранок.

Джерело

Поділись


Новини партнерів