Молодість надовго: як заздалегідь запобігти появі зморшок

Іноді напад – це кращий захист. Боротися зі зморшками потрібно коли їх ще немає й в помині. У цій статті ми розповімо, з чого варто почати свій бій за молодість.

Захист від сонця

Сьогодні розрізняють природне старіння шкіри, викликане гормональними змінами в організмі, і фотостаріння, викликане ультрафіолетовими променями. Як правило, друге дає про себе знати набагато раніше, ніж перше. Тому якщо у ваших планах немає пункту «постаріти якомога раніше», уважно стежте за тим, щоб шкіра була постійно захищена від сонячного проміння. Сьогодні сонцезахисні фільтри присутні практично в будь-яких засобах починаючи від тонального крему, закінчуючи антивіковими сироватками.

Правильно підібраний догляд

Починати потрібно з елементарного – правильного і грамотно підібраного догляду за обличчям. Не використовуйте засоби, які не відповідають потребам вашої шкіри. Живлення, зволоження, відбілювання, захист від запалень – важливо виділити основну проблему і знайти підходящий засіб, який буде чесно виконувати свої обіцянки. Визначити тип шкіри найкраще допоможе косметолог, якому, до речі, також краще довірити задачу по підбору програми по догляду.

Послідовність

Дуже важливо дотримуватися правила нанесення засобів на шкіру і в жодному разі не пропускати етап очищення. Протягом усього дня і ночі на шкіру “нападає” армія бактерій, пил, бруд та інші вороги краси і здоров’я, від яких важливо вчасно позбуватися і захищати поверхню шкіри від їх згубного впливу. Запам’ятайте, ідеальна послідовність щоденного догляду виглядає так: очищення, тонізація, сироватка з антивіковим комплексом, зволожуючий крем, крем для очей і бальзам для губ. Так, в наших умовах все це дійсно необхідно.

Вибірковість

Це стосується не тільки підбору засобів по типу шкіри, але і антивікових комплексів. У молодості дуже важливо не перестаратися з ними. Існують вікові обмеження на використання тих чи інших засобів, які зазвичай вказуються, якщо не на самій банці, то в інструкції обов’язково. Не варто нехтувати ними і сподіватися, що в 20 років крем для 50-річних врятує від прийдешніх вікових змін. Все буде рівно навпаки. Антивікові комплекси, особливо призначені для зрілої шкіри, містять активні компоненти, що запускають в клітинах шкіри регенеруючі процеси. І якщо в 40 років – це, так би мовити, те, що доктор прописав, то в 20 загрожує маленькими і великими неприємностями, які потім доведеться вирішувати в кабінеті дерматолога.

Глибокий догляд

Щомісячні чистки і глибокі пілінги – запорука ідеальної шкіри, так як в молодості насамперед необхідно боротися не з зморшками, а з бактеріями, які провокують появу вугрів. Акне не просто робить шкіру непривабливою, але серйозно підриває її здоров’я. Чистки допоможуть запобігти появі прищів і позбутися від шкідливих бактерій.

Крем для шкіри навколо очей

Ось, чим за статистикою нехтує абсолютна більшість молодих дівчат. Цей засіб насправді важливий і вірний помічник у боротьбі за молодість і красу. Шкіра навколо очей дуже тонка і вразлива, тому і догляд за нею повинен бути відповідним – акуратним і в той же час активним. У двадцять років достатньо буде простого, але регулярного зволоження, завдяки якому про гусячі лапки ви дізнаєтеся ще дуже не скоро. А ось вже ближче до сорока краще звернутися до важкої артилерії – антивікових кремів і сироваток з вітамінами і антиоксидантами.

Антиоксиданти

Антиоксиданти – речовини, здатні гальмувати процес окислення, внаслідок якого утворюються вільні радикали, що ушкоджують клітини і запускають тим самим процес старіння. Щоб такого не відбувалося, необхідно постійно поповнювати запас антиоксидантів в організмі. Найдоступнішими і поширеними антиоксидантами є вітаміни Е, С, А, F, каротиноїди, біофлавоноїди, коензим Q 10, ліпоєва кислота і селен. Краще якщо вони будуть надходити в організм відразу і через шкіру, за допомогою косметичних засобів, і всередину разом з їжею.

Вода

Вода – наше все. Ми повторювали це вже тисячу разів і не будемо втомлюватися говорити про це до тих пір, поки остання жінка на Землі не буде випивати по два літри в день. Починайте ранок зі склянки води, і нею ж закінчуйте свій день, не забувайте пити на роботі і завжди носіть маленьку пляшечку з собою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів