Макіяж при акне: 8 правил, яких важливо дотримуватися

Підлітковий вік закінчується, а ось проблеми зі шкірою – не завжди. Акне може наздогнати вас і в 30, і в 40 років, навіть якщо ви не стикалися з ним у юному віці. Це найбільш поширене на сьогоднішній момент шкірне захворювання, яке може розвиватися з багатьох причин. Гормональні збої, неправильне харчування, стрес і багато іншого роблять кожен день випробуванням для вашої шкіри.

Однак якщо чинники все-таки беруть своє і висипання починають ставати «звичною» історією, це зовсім не означає, що ви повинні забути про макіяж і обмежитися профілактичними засобами. У цьому випадку важливо дотримуватися порад з нашого списку, які розкажуть, як грамотно застосовувати косметику при акне – починаючи з її нанесення і закінчуючи її видаленням.

1. Користуйтеся косметикою для вашого типу шкіри

Неважливо, наскільки популярна марка засобу – важливо, щоб він підходив вашому типу шкіри. Дерматологи радять уникати будь-яких продуктів зі зволожуючою основою, призначених для сухої шкіри. Такі засоби можуть спровокувати ще більше закупорювання пор і, як підсумок, привести до посилення висипань. Якщо ви стикаєтеся з ними регулярно, віддавайте перевагу засобам, призначеним для жирної і схильної до акне шкіри.

2. Вибирайте багатофункціональні засоби

Мультизадачність в косметиці вже давно перестала бути просто модним трендом і встигла перекочувати в характеристики по-справжньому якісного б’юті-продукту. Сьогодні багато виробників косметики роблять ставку на формулу «декоратив плюс догляд». Таким чином, ви можете за один раз вирівняти тон обличчя і подбати про шкіру. Якщо вона схильна до частих висипань, шукайте в складі декоративної косметики такий інгредієнт, як саліцилова кислота: вона допоможе знизити активність бактерій, що викликають акне, а також очистити закупорені пори від жиру, що нагромадився і бруду – якраз того, що найчастіше є причиною проблем з шкірою.

3. Вибирайте засоби на мінеральній основі

Тренд на мінеральну воду не позбавлений обгрунтованості: мінеральна вода – це чиста вода, в якій немає сторонніх часток – потенційних агресорів для вашої дерми. Крім того, ви можете бути впевнені, що засіб на її основі не містить консервантів і алергенних речовин – важливий бонус для тих, хто бореться з акне.

4. Правильно маскуйте прищі

Після того, як ви нанесли легкий шар основи під макіяж, скористайтеся маленьким пензликом (підійде навіть пензлик для малювання), щоб точково нанести консилер на проблемні ділянки шкіри. Потім акуратно розмажте краї так, щоб не було помітно переходу. Щоб закріпити консилер, нанесіть трохи пудри на місця, оброблені консилером.

5. Вибирайте правильний відтінок консилера

Мабуть, це один з найважливіших пунктів нашого списку, коли ми говоримо про сам макіяж. Якщо ви користуєтеся базою, теплі або нейтральні відтінки підійдуть найкраще. Уникайте холодних тонів, які в будь-якому випадку невигідно виділять почервоніння на обличчі. Якщо вам вдалося їх приховати, вже після цього можете дати собі волю і використовувати будь-які відтінки тіней, рум’ян і губної помади. Якщо замаскувати прищі все-таки не вдалося, виключіть рожеві, червоні і фіолетові тони, які також невигідно підкреслять почервоніння. А ось такі відтінки, як, наприклад, кораловий або персиковий, стануть ідеальним вирішенням проблеми.

6. Відволікайте увагу від проблемних зон за допомогою макіяжу

Не бійтеся чаклувати над мейкапом в ситуаціях, коли у вашої шкіри видався не найкращий день, але саме сьогодні вам потрібно виглядати на мільйон. Якщо в зоні губ все чисто, нанесіть сміливий відтінок губної помади або блиск насиченого відтінку. В іншому випадку спробуйте зробити ефектний акцент на очі – стрілки або smoky eyes стануть безпрограшним ходом.

7. Будьте уважні при виборі засобу для очищення

Якщо висипання не дають вашій шкірі спокою, приділіть особливу увагу вибору засобу для очищення обличчя. Кращим варіантом буде продукт, у складі якого є гліколева кислота – вона чудово виводить з пор всі накопичені токсини. Також підійдуть засоби з саліциловою кислотою. Однак важливо врахувати один момент: після нанесення будь-якого засобу для чищення змийте його звичайною теплою водою. І це стосується навіть тих засобів, на яких є позначка «не потрібно змивати». Також намагайтеся не натискати сильно на обличчя під час процедури очищення – так ви можете пошкодити прищики і тільки погіршити ситуацію.

8. Робіть маску для обличчя раз на тиждень

Сьогодні виробники косметики випускають величезну різноманітність всіляких масок – так що вибирати точно є з чого. Якщо ви боретеся з акне, вам варто звернути увагу на гелеві маски з огірковим екстрактом, який допоможе заспокоїти шкіру, знизити інтенсивність почервоніння і приємно охолодити її запалені ділянки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів