Топ-5 заспокійливих масок для обличчя

Влітку почервоніння на обличчі можуть виникати з ряду причин: вплив сонця, вітер, пил, купання в басейнах або в морській воді та інше. Яким би не був збудник проблеми, результат – роздратована і суха шкіра, яка потребує правильного догляду. Якщо проблема не катастрофічна, впоратися з нею можна в домашніх умовах. Розглянемо кілька простих домашніх масок проти запалень, до складу яких входять тільки натуральні компоненти.

Маска з натурального йогурту

У невелику ємність налийте 125 г 3,5% йогурту без домішок і добавок. Додайте до нього 1 чайну ложку чебрецю, ретельно все перемішайте і поставте в холодильник на 20 – 30 хвилин. Потім нанесіть готову маску на шкіру і потримайте 20 хвилин. Змийте простою прохолодною водою і промокніть обличчя паперовими рушниками.

Маска з меду і вівсянки

2 столові ложки вівсянки подрібніть в блендері до стану борошна. Додайте до них трохи теплого молока так, щоб вийшла маска, яка за консистенцією нагадує густу сметану. Потім додайте ложку натурального рідкого меду і все добре перемішайте. Нанесіть маску на обличчя і потримайте 10-15 хвилин. Змийте прохолодною водою, а краще – відваром з липи, ромашки або м’яти.

Огіркова маска

Натріть на дрібній тертці свіжий огірок. Додайте до нього столову ложку молока і столову ложку меду. Ретельно все перемішайте і нанесіть на обличчя на 15 хвилин. Потім змийте прохолодною водою.

Маска з фруктів

Візьміть м’якоть будь-якого фрукта: банана, дині, груші або персика і подрібніть її до пюреподібного стану. Додайте трохи сметани або вершків і нанесіть на обличчя на 15 – 20 хвилин. Потім змийте водою кімнатної температури і промокніть обличчя паперовими серветками.

Сирна маска проти почервоніння

20 г жирного натурального сиру змішайте зі столовою ложкою меду і нанесіть на обличчя на 15 хвилин. Потім змийте прохолодною водою і промокніть обличчя паперовим рушником.

Джерело

Поділись


Новини партнерів