Як позбутися розтяжок на шкірі в домашніх умовах: дієві способи

Розтяжки або стриї – це порушення еластичності і щільності шкіри, внаслідок чого відбувається рубцювання шкірного покриву.

Найчастіше розтяжки з’являються там, де найбільш натягнута шкіра – на стегнах, грудях, попереку, сідницях. Стриї розрізняються також за кольором – спочатку вони червоні, які з часом набувають червоно-фіолетового відтінку, а на етапі загоєння і рубцювання бліднуть.

Причини прояви розтяжок:

1. Підлітковий вік. У багатьох перші розтяжки з’являються ще в підлітковому віці. Це відбувається в період активного розвитку організму. Кістки ростуть набагато швидше, ніж розтягується шкірний покрив. Внаслідок чого шкіра «надривається», а рубець заповнюється сполучною тканиною.

2. Зменшення (або, навпаки, збільшення) ваги. Так як при наборі ваги жирова тканина відкладається швидко, а шкірний покрив не встигає потягнутися, внаслідок чого рветься, що утворює розтяжки. І, навпаки, при стрімкій втраті ваги шкіра обвисає, втрачає обсяги, внаслідок чого тріскається.

3. Вагітність. Багато жінок стикається з такою проблемою, як розтяжки на животі і грудях. Це пов’язано з підвищенням гормонального фону під час вагітності. Молочні залози починають збільшуватися, причому дуже швидко, готуючись до годування дитини. Розтяжки на животі в основному з’являються в другому триместрі вагітності, коли починається активний ріст плода.

4. Неправильне харчування. При неправильному харчуванні підвищується ризик появи розтяжок на тілі. Головним джерелом еластину і колагену є білок, який так необхідний для пружності та еластичності шкіри.

5. Суха шкіра. Щоб уникнути висихання шкіри, необхідно в добу випивати не менше 2 літрів води. Уникаючи зневоднення, можливо утримати вологу в організмі, що не призведе до втрати еластичності шкіри.

6. Спадковість. У спадщину можна передати не тільки красиву зовнішність, але і шкіру з поганою еластичністю. Тому необхідно зайнятися профілактикою, перш ніж з’являться розтяжки.

Як позбутися від розтяжок в домашніх умовах:

Позбутися від розтяжок повністю не вийде. Слід від них все одно залишиться, але це набагато краще, ніж червоно-фіолетові смуги на тілі. Які ж методи позбавлення від розтяжок можна спробувати в домашніх умовах?

1. Масаж. Щоденний масаж з використанням кремів і масел домашнього приготування або покупних. У боротьбі з розтяжками добре допомагають олії, в яких міститься вітамін Е (паростки пшениці, мигдальна олія, лісовий горіх). Мигдальну олію та олію розмарину використовують в пропорції 1: 8.

2. Душ. Для поліпшення циркуляції крові під час прийняття душу необхідно направляти прохолодні струмені води на проблемні ділянки круговими рухами за годинниковою стрілкою.

3. Скраби. Приймаючи душ, масажними рухами нанести цукрово-сольовий скраб на проблемні місця. Скраб можна приготувати, використовуючи мінімальний набір інгредієнтів: цукор (200 гр) + крупна сіль (200 гр) + рослинна олія (100 гр).

3. Кава. Приймаючи душ, потрібно взяти зернову каву середнього помелу і втирати її круговими рухами в проблемні місця. Після чого змити теплою водою і нанести будь-який живильний крем, але краще від розтяжок.

4. Мумійо. Мумійо має лікувальні властивості, в тому числі воно допомагає і при боротьбі з розтяжками. Достатньо всього лише розчинити мумійо в воді і нанести на проблемні місця круговими рухами.

Також можливо приготувати крем з мумійо. Для приготування крему необхідно розчинити 1 таблетку мумійо в 1 ст. ложці теплої води і додати будь-який живильний крем (близько 80 гр.), ретельно переміщати і зберігати в холодильнику. Використовувати крем потрібно 1 раз в день, втираючи в проблемні місця круговими рухами.

5. Ванни. Ванни з використанням ароматичних масел, морською сіллю, крохмалом дозволяють не тільки прибрати розтяжки, але і покращити вигляд тіла, зменшуючи об’єми.

6. Крем з магазину. В даний час косметичні компанії пропонують величезний вибір засобів для боротьби з розтяжками. Вибираючи засоби, важливо звернути увагу на склад, в якому повинні міститися вітаміни і ефірні олії.

Всі перераховані вище засоби ідеально підійдуть як для профілактики, так і для боротьби з уже існуючими розтяжками.

Джерело

Поділись


Новини партнерів