Чому з’являється лупа і як з нею боротися?

Лупа часто асоціюється з неохайністю, з небажанням людини стежити за зовнішністю і приділяти їй належний час. Але найчастіше вона стає реальним захворюванням, яке має свої симптоми і систему лікування. Не варто скидати все на гігієну або неправильний догляд.

Погіршення стану шкіри голови може проявлятися як алергічна реакція на різні навколишні подразники або продукти харчування, лупа дійсно може передатися у спадок або з’явитися після перенесеного захворювання. Які ще існують причини появи лупи, як позбавлятися від її появи?

Частою проблемою, яка виникає у багатьох людей є лупа на шкірі голови. Вона не може бути викликана алергічною реакцією, але виступає в ролі початкової форми себорейного дерматиту. Дане захворювання починає розвиватися після збою в роботі сальних залоз. Воно може з’явитися не тільки на шкірному покриві голови.

Лікарі ділять такий вид дерматиту на жирний і сухий. До першого типу відносять прояв захворювання, коли волосся стає жирним і неприємними на дотик дуже швидко, а голова вся вкрита невеликими лусочками. Сухий тип характеризується великою кількістю лусочок білого кольору, волосся може довго не жирніти, але сильно січеться і ламається. Обидва випадки супроводжуються появою свербежу, шкірний покрив може приймати червонуватий відтінок. Викликати появу лупи можуть і інші поширені шкірні захворювання.

Фахівці і вчені запевняють, що грибком, що провокує виникнення себореї є Malassezia Furfur. Даний вид грибка в невеликій кількості присутній у багатьох людей. Він може знаходитися навіть на обличчі або на задній частині шиї, але він не завжди провокує появу лупи. При сильному імунітеті грибок втрачає свої властивості і не може протистояти захисту організму. Але навіть люди з хорошим імунітетом можуть нервувати, перевантажувати тіло: тоді Malassezia Furfur поступово починає активізуватися. Клітини епідермісу починають рости набагато швидше. У людини, що не має даного захворювання, шкіра повністю оновлюється за місяць, у хворого даним видом дерматиту на це йде менше семи днів. Тому на волоссі виникають лусочки.

Будь-якій людині, яка страждає від лупи по спадковості або після появи себореї, потрібно дотримуватися певних правил у догляді. Ідеальним варіантом стане терапія, призначена фахівцем. При раптовій появі проблем зі шкірою голови потрібно згадати про нові засоби для догляду, детально вивчити харчування і спробувати прибрати з нього нові, нещодавно введені продукти. Обов’язково займатися лікуванням причин, а не просто використовувати звичайні підтримуючі засоби. На першій стадії себореї можна придбати в аптеці спеціальний шампунь, що відпускається без рецепта. У ньому повинні бути цинк, кетоконазол або саліцилова кислота. Після покупки потрібно використовувати один шампунь або серію засобів не менше місяця. Якщо шкіра голови залишається в колишньому стані, слід йти до лікаря – він поставить правильний діагноз.

Людям, які мають постійні проблеми з появою лупи, нереально позбутися її проявів. Але за допомогою правильного лікування волосся і шкіра голови будуть перебувати в гарному стані.

Джерело

Поділись


Новини партнерів