Експерти назвали головні причини сухості шкіри

Італійські експерти-дерматологи визначили головні причини, що викликають сухість шкіри. Особливо часто ця проблема зустрічається в холодну пору року.

Сухість шкіри означає, що їй не вистачає вологи, і є кілька основних причин, які можуть викликати такий ефект. Наприклад, це може бути часте прийняття гарячого душу. Подібна процедура надає приємну, заспокійливу дію на людину, але може викликати свербіж і сухість шкіри.

Іншою поширеною причиною сухості шкіри є зневоднення. Організм людини на 60% складається з води, і якщо не вживати її в достатніх кількостях, шкіра стає сухою і зморшкуватою. Також сухість може виникнути в результаті використання неправильного зволожувача, як би парадоксально це не звучало. Якщо він не підходить до типу шкіри людини або містить шкідливі інгредієнти, то його застосування тільки погіршить її стан.

І останньою поширеною причиною появи проблем зі шкірою є алкоголь. Вже давно відомо, що спиртні напої мають ефект зневоднення організму, який підсилює сухість шкіри. Тому в зимову пору року варто уникати вживання алкоголю, а якщо хочеться випити щось міцне, то разом з кожною порцією спиртного треба випивати склянку води.

Джерело

Поділись


Новини партнерів