Як підібрати колір волосся, щоб виглядати яскравішою і молодшою

Знання свого тону шкіри і кольоротипу може дивним чином полегшити життя, коли справа йде про фарбування або оновлення макіяж-звичок. Тон шкіри (класичним вважається поділ на холодний, теплий і нейтральний) – це те, що завжди з вами: разом з засмагою спекотним літом або взимку з її неминучою блідістю.

Кольоротип – комплексна характеристика вашого образу, яка складається з палітри відтінків шкіри, волосся, кольору очей. Саме належність до одного з тонів або кольоротипів визначає той факт, що далеко не всі варіанти фарбування ідеально вам підійдуть. У цій статті ми розповімо вам про те, як не заплутатися у всьому різноманітті палітри кольорів і вибрати ідеальну для себе комбінацію.

Як визначити палітру в залежності від тону шкіри

Для цього слід попередньо очистити шкіру і вибрати правильне освітлення: сядьте навпроти вікна або на вулиці, бажано – під сонцем, щоб жоден промінь штучного світла не зіпсував ваші дослідження.

Перший спосіб досить простий: уважно придивіться до кольору вен, що проступають на внутрішній стороні вашого зап’ястя. Якщо визначитися з кольором важко, то, швидше за все, ви – володарка нейтрального тону. Нейтральність дає вам повне право пробувати будь-який тон з палітри для фарбування. Зелений колір свідчить про теплий тон шкіри, а блакитний або фіолетовий – про холодний.

Буде ідеально, якщо ви встановите відтінок шкіри в зоні за вушною раковиною: жовтуватий вказує на теплий тон, в той час як рожевий – на холодний. Якщо і тут визначити важко, можна скористатися білим папером і оцінити колір шкіри за контрастом.

Відтінки блонду

Блонд з легкою блакиттю прекрасно доповнить шкіру холодного тону з червонуватим відтінком. Його власницям також можна пробувати популярний сьогодні рожевий блонд: останнє слово в цьому тренді – за металевим відливом.

Теплі варіації блонду – вірний вибір для холодного тону шкіри з відтінком блакиті: для нього палітра може включати золотий, карамельний, бурштиновий, медовий. Медові і карамельні блонди також чудово підійдуть для оливкової шкіри і шкіри нейтрального тону.

У разі яскраво вираженого теплого тону вибирати теплі відтінки блонду не рекомендується: це може обернутися неприємною жовтизною. Оригінальний вибір для нейтрального тону – персиковий блонд, який користується особливою популярністю у зірок.

Відтінки коричневого

Каштан, мокко, темний шоколад, темно-каштановий – ці соковиті відтінки природа припасла для дівчат з теплим тоном шкіри. Якщо в ньому є нотка жовтизни, то холодні коричневі відтінки додадуть шкірі яскравості. Золотисто-коричневий, медовий, бурштиновий чудово підійдуть для власниць середнього по теплоті тону шкіри.

Відтінки червоного

Холодні червоні відтінки – бургундський і чистий червоний – стануть ідеальним варіантом поєднання зі шкірою холодного тону з червоним підтоном. Синювато-червона палітра вашого волосся приємно виділить обличчя і попередить небажаний ефект рум’ян.

Теплі червоні відтінки гармонійно поєднуються з нейтральними і світлими тонами шкіри – починаючи з полуничного блонду і закінчуючи міддю. При фарбуванні в червоний не забудьте запастися спеціальними шампунем і ополіскувачем, щоб підтримувати насиченість кольору протягом довгого часу.

Відтінки чорного

Відтінки темний мокко, какао, коричнево-чорний підходять для холодного тону шкіри. Такі відтінки чорного, як еспресо, синьо-чорний або чисто чорний, ідеально підкреслять красу шкіри теплого тону.

Альтернативні кольори

Але хто сказав, що класичні кольори фарбування – єдиний шлях до стильного образу? У вашому розпорядженні вся райдужна палітра, надзвичайно багата відтінками – за все життя не перепробувати. Беремо пару зауважень на замітку: теплі відтінки (рожеві, помаранчеві, жовті) найкраще виглядають з холодним тоном шкіри. Для фарбування в блакитний або фіолетовий враховуємо фактор «жовтизни» шкіри: при його наявності результат приречений на успіх і естетичність.

Палітра фарбування в залежності від кольоротипу

Відразу обмовимося, що класифікація кольоротипів давно розрослася і перевищила звичний багатьом розподіл на Весну, Літо, Осінь і Зиму. У кожному з них колористи вже встигли виділити контрастні, м’які та інші підтипи, що значно ускладнює процес відбору відтінків для фарбування. Визначитися з точним завжди допоможе грамотний фахівець при особистій зустрічі, але для початку ми попросили стиліста Лусіне Мутафян поділитися короткими рекомендаціями по фарбуванню для кожного із загальновизнаних чотирьох кольоротипів, щоб намітити вектор.

Зима

«Шкіра дівчини – зими може бути як фарфоро-білою, блідою, без рум’янцю, так і оливковою. Волосся – темно-каштанове або синяво-чорне, а очі мають яскравий насичений колір: сірий, блакитний або коричневий. Таким жінкам пасуватимуть контрастні поєднання і яскраві відтінки»

Весна

«У дівчат цього кольоротипу світла або прозора шкіра з відтінком слонової кістки або бронзовим відливом. Волосся зазвичай світле, пшенично-медове, а очі – сині, зелені або горіхового відтінку. Для фарбування краще вибрати теплі відтінки».

Літо

«Якщо ваш кольоротип – Літо (тонка шкіра оливкового відтінку або кольору слонової кістки і лагідні очі), вам буде легко вибрати правильний колір волосся серед широкої гами відтінків холодного блонду або русявих»

Осінь

«Волосся дівчини-осені сяє золотом або міддю. Шкіра або прозоро-біла з веснянками, які легко обгорають на сонці, або смаглява, бежево-золотиста. Очі карі, зелені з золотими іскрами, але можуть бути і сіро-блакитної гами. Якщо ваш кольоротип – осінь, вам ідеально підійдуть яскраві відтінки волосся: золотисті, мідні, карамельні, бурштинові. Глибокі і насичені відтінки підкреслять сяйво ваших очей».

Підсумовуючи, варто зауважити, що підбір відтінку волосся під тон шкіри – більш локальний підхід, ніж визначення за кольоротипом, але зрозуміліший за критеріями. У будь-якому випадку, вибирати вам: обидва варіанти відмінно підійдуть в якості відправної точки для вашого наступного б’юті-перетворення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів