Сьогодні шугаринг став незамінним для більшості жінок, оскільки може позбавити ваше тіло від зайвого волосся на доволі довгий термін. Щоб «солодка» епіляція і на ділі виправдала свою назву, необхідно знати кілька зовсім нескладних правил. Всі вони виконуються досвідченими майстрами в салонах, наприклад в Sugar Bar, але їх легко освоїти і застосовувати самостійно.

1. Пасту потрібно підігріти до кімнатної температури. Тоді ви не відчуєте жодних неприємних відчуттів від її нанесення, а пальці втомляться набагато менше.

2. Пасту для шугаринга необхідно дуже ретельно розприділити по поверхні шкіри. Чим краще це зроблено, тим менше волосків залишиться на тілі після проведення всіх етапів процедури.

3. Руки при нанесенні слід ставити не паралельно шкірі, а під прямим кутом до неї. Так, як ніби граєте на піаніно. Це дозволить швидко і якісно зірвати пасту, не сильно рухаючи руками.

4. Не потрібно робити паузи між нанесенням і видаленням цукрової пасти. Якщо не поспішати, то «залипання» вам гарантоване.

5. Як тільки починається етап видалення волосся, необхідно натягнути шкіру вільною рукою в протилежному напрямку. Так можна суттєво зменшити неприємний ефект і убезпечити себе від появи синців. Якщо вам потрібно видалити волосся з ліктів і колін – це необхідно робити в зігнутому стані.

6. Зривати пасту необхідно максимально різко, причому не вгору, а в напрямку шкіри.

7. Пасту для шугаринга не можна розминати в руках, оскільки можуть з’явитися грудочки, які не дозволять провести процедуру якісно.

8. Спочатку паста наноситься на ділянку без волосся, потім захоплюється частина шкіри з волоссям, а потім знову повинна бути безволоса частина. Якщо дотримуватися цього правила, то ефект від видалення буде практично 100%.

9. Робити великі стібки не завжди доречно. Вони припустимі на великих і рівних поверхнях (руки, ноги), а на тих ділянках, де є нерівності (пахвові западини, зона бікіні або лікті), краще не ризикувати. Тут більшого ефекту можна домогтися, якщо розбити загальну поверхню на невеликі зони і видаляти пасту одним рухом.

Ось і всі прості секрети. Тепер залишається освоїти тільки практичні навички, а їх, читаючи розумну літературу, на жаль, не отримаєш.