Мішки під очима: чому виникають і як прибрати?

Припухла шкіра під очима – один з типових ранкових «сюрпризів», які підносить нам зовнішність. Як в домашніх умовах можна прибрати мішки під очима?

Фахівці кажуть, що до появи мішків під очима можуть призводити різні причини. Розглянемо найбільш часті.

Їжа і питво перед сном напередодні. Особливо, гострі і солоні закуски. Але до появи характерних припухлостей в зоні нижньої повіки може привести і здається менш небезпечною в цьому плані їжа, – вона в будь-якому випадку містить у собі рідину і сіль, а також, можливо, і інші добавки.

Що можна зробити. Медики радять приблизно за 20 хвилин до сніданку випити велику кружку зеленого чаю – це прискорить виведення зайвої рідини з організму.

До області нижніх повік можна прикласти патчі, а також скористатися спеціальним кремом з дренажним, що підтягує шкіру ефектом.

Також до появи мішків під очима може привести неправильне використання косметики, зокрема, кремів. Ризик прокинутися вранці з набряклою шкірою під очима підвищується ще більше, якщо крем наноситься на обличчя безпосередньо перед укладанням в ліжко.

Що можна зробити. Перш за все, потрібно користуватися кремом, призначеним саме для вашої вікової категорії.

Також треба пам’ятати, що шкіра під очима не любить креми, призначені для шкіри обличчя, – для цієї області обличчя повинен існувати спеціальний засіб. Зберігати креми для повік краще в холодильнику – це підвищує ефект ліфтингу.

Прекрасний (часом миттєвий) ефект підтягування шкіри під очима дає протирання кубиками льоду з настою ромашки.

Ще однією причиною набряків під очима може виявитися сон на невідповідній подушці. Фахівці вважають, що спати треба на подушці якомога рівнішою або на подушці з валиком під шиєю.

Що можна зробити. Змочіть шкіру під очима водою, ляжте і прикладіть до шкіри зрізані скибочки сирої картоплі або огірка на 15 хвилин. Потім промийте шкіру холодною водою і нанесіть на область вік крем від набряків.

Джерело

Поділись


Новини партнерів