Як зрозуміти, який колір волосся підходить саме вам: визначення кольоротипу

Є такі дні, коли людина дивиться на себе в дзеркало і їй нічого не подобається в своєму зовнішньому вигляді. Хочеться додати чогось незвичайного, перетворитися, змінити щось в собі кардинально. Саме тоді ми приймаємо рішення пофарбувати волосся в абсолютно новий колір. Однак як зрозуміти, який колір волосся тобі підходить? Як зробити правильний вибір? На всі ці питання ми і відповімо в статті.

КОЛЬОРОТИП

Що ж це таке – кольоротип? Існує думка про те, що люди поділяються на чотири групи відповідно за певними ознаками зовнішнього вигляду, які відповідають чотирьом порам року. Для того щоб зрозуміти, який колір волосся підійде саме вам, в першу чергу, необхідно встановити, до якого кольоротипу ви належите. Існує чотири основних види:

  • Зима.
  • Весна.
  • Літо.
  • Осінь.

Нижче більш детально ми розповімо про кожен кольоротип і про те, як зрозуміти, який колір волосся тобі підходить.

РІЗКА ЗИМА

Всі ми звикли асоціювати зиму з холодом, блакитними і синіми відтінками, морозом. Кольоротип “зима” теж є холодним, різким, але в той же час насиченим і захоплюючим. Є кілька ознак, які допоможуть з легкістю розпізнати даний вид зовнішності:

  • Першою особливістю буде білосніжна шкіра, як у фарфорової ляльки. На світлі шкіра майже сяє своєю білизною, як сніг на сонці.
  • Локони. Волосся від природи у таких дівчат темне без золотисто-пшеничних і рудих відблисків. Наприклад, смоляний чорний, гіркий шоколад, приглушений темно-русявий з сірим відливом. На тлі шкіри таке волосся виглядає яскравою плямою, відразу ж кидається в очі.
  • Очі зазвичай у представниць цього кольоротипу майже крижані: синій, насичений блакитний, карі, чорні, темно-сірі.

Саме ці властивості допоможуть з’ясувати, як зрозуміти, який колір волосся тобі підходить. Власницям холодної зовнішності слід вибирати морозні відтінки – такі, як насичений чорний, гарячий шоколад, темно-каштановий, попелястий.

ТЕПЛА ВЕСНА

Навесні природа прокидається, все навколо цвіте, яскраво світить сонечко. Такий кольоротип асоціюється з теплими, ніжними відтінками, пахучими букетами різноманітних польових квітів, хорошим настроєм. Дівчата з весняною зовнішністю мають:

  • Персикову ніжну шкіру з невеликою засмагою і злегка рожевим відливом.
  • Волосся зазвичай світле з м’яким, красивим золотисто-кремовим відтінком. Якщо у дівчини пристуні пасма коричневого кольору, то він має приглушений, сонячний підтон.
  • Очі завжди бувають світлими: небесно-блакитні, сіро-зелені, світло-сірі, сіро-блакитні, ніжно-салатові, світло-карі (майже золоті).

Як зрозуміти, який колір волосся тобі підходить, якщо ти належиш до цього кольоротипу? Легко і просто. Представницям такого типажу підійдуть кремові, соковиті, теплі кольори: мідно-медова гамма, пшеничний блонд, шоколад з молоком, капучино. Можна навіть поекспериментувати і пофарбувати волосся в популярний в наш час колір рожеве золото, який відмінно буде гармоніювати з “весною”.

ЯСКРАВА ОСІНЬ

Вічно дощова, холодна осінь? Ні, тепла, яскрава, затишна, сонячна. Ось які слова прекрасно поєднуються з даними типажем. Розпізнати “осінь” досить просто:

  • Шкіра засмагла, золотиста, горіхово-оливкова. Дівчатам з осінньою зовнішністю дуже поталанило, так як зазмага по їх шкірі розподіляється рівномірно, що виглядає шалено красиво. Ще однією особливістю є те, що у них відсутній рум’янець.
  • Волосся у таких жінок завжди має яскраво-виражений золотавий відтінок. Колір  зазвичай рудий, мідно-каштановий.
  • Очі у представниць “осені” бувають таких кольорів: глибокий, насичений зелений, горіховий, смарагдовий, бурштиновий.

Жінки з теплим осіннім зовнішнім виглядом чудово будуть гармоніювати з мідно-шоколадною палітрою, винними відтінками, гірким шоколадом з теплим підтоном.

ХОЛОДНЕ ЛІТО

Один з найпоширеніших кольоротипів серед представниць жіночої статі. Незважаючи на те, що літо завжди співвідноситься з теплом, яскравими фарбами, зеленню, такий типаж зовнішності прийнято вважати холодним. До нього відносяться:

  • Шкіра – світла, бліда з персиковим відтінком, іноді з оливковим підтоном.
  • Локони світлого або каштанового кольору з попелястим, холодним відливом.
  • Очі, як правило, мають приглушені кольори: ніжно-блакитний, сірий, світло-зелений, кремово-горіховий.

Як же визначити, який колір волосся підходить такому типажу? Представницям літа краще віддавати перевагу холодним кольорам: всім різновидам каштанового, шоколадного без явного пшеничного відливу, чорному, насиченому кристально-білому блонду, сіро-попелястому.

Кожна дівчина є особливою. Немає в світі якогось певного унікального кольоротипу. Кожен типаж зовнішності по-своєму індивідуальний і красивий. Як зрозуміти, який колір волосся підійде саме тобі? Необхідно просто враховувати особливості свого кольоротипу, і тоді без проблем можна підібрати правильний і відповідний відтінок волосся саме для вас. Бажаємо вам удачі у визначенні свого типажу і пошуку ідеального відтінку для своїх локонів!

Джерело

Поділись


Новини партнерів