8 помилок, через які ваше волосся виглядає брудним

«Тільки вчора вимила волосся, а сьогодні воно знову брудне», – якщо цю фразу ви вимовляєте сім днів на тиждень, значить, настав час проаналізувати власні звички. Як часто і в який час доби ви миєте голову, якими засобами користуєтеся? Витоки проблеми знайшов перукар-стиліст Олександра Едельберг.

Причина № 1. Ви ігноруєте інструкції по застосуванню

Одна з найчастіших причин, яка може робити ваше волосся брудним – неправильне використання продуктів догляду, тобто шампунів, кондиціонерів, масок і т.д. Завжди чітко дотримуйтесь інструкцій, повірте, їх пишуть не просто так.

Наведу приклад: в більшості випадків маски не варто наносити на шкіру голови. Необхідно віджати волосся за допомогою рушника, а потім розподілити ваш засіб по всій його довжині. Втирати в корінці нічого не потрібно, якщо, звичайно, про це не написано все в тій же інструкції. Але багато жінок вважають, що «так корисніше», ігноруючи здоровий глузд, вони наносять маску на шкіру голови, а потім щиро дивуються, що отримують не той ефект, який би їм хотілося. Відбувається це тому, що подібні дії змушують сальні залози працювати активніше. В результаті ваше волосся швидко набуває несвіжого вигляду.

Причина № 2. Ви погано змиваєте шампунь

Волосся швидко стає брудним тому, що ви просто погано змиваєте шампунь. Особливо про це варто задуматися власницям густого волосся. В сучасних шампунях міститься безліч різних інгредієнтів, ви можете не відчувати їх, але це не говорить про те, що їх там немає. Є дуже просте правило: скільки часу ви тримаєте той чи інший продукт на волоссі, стільки ж часу потрібно витратити на те, щоб добре його змити. Правда, дана рекомендація більше поширюється на шампуні і ополіскувачі.

Що стосується масок, тут потрібно керуватися здоровим глуздом. Якщо ви, наприклад, нанесли на волосся маску, яку тримали 30 хвилин, це не означає, що потрібно півгодини стояти під душем, просто приділіть процедурі ополіскування хоча б 5, а не 1 хвилину, як це зазвичай відбувається.

Причина № 3. Ви користуєтеся засобами, які вам не підходять

Якщо волосся виглядає брудним, можливо, виною тому стали неправильно підібрані засоби догляду, які перевантажують його, або викликають якусь нездорову реакцію шкіри. Припустимо, у вас жирна шкіра голови, в такій ситуації зволожуючий, відновлюючий шампунь може просто не підійти. Інший варіант: у вас чутлива шкіра, а ви вибираєте інтенсивний продукт догляду і знову ж ефект може бути сумним – несвіже волосся.

Причина № 4. Ви неправильно користуєтеся засобами для укладки

Ми часто переборщуємо зі «стайлінгом», хоча знаємо, що в цьому питанні важливе почуття міри. Не треба відразу використовувати багато засобу, беріть трохи і рівномірно розподіляйте його, для цього можна прочесати волосся, тоді воно не буде виглядати брудним.

Лак і блиск для волосся теж важливо використовувати правильно: розпилюйте їх не близько, а на відстані 20-25 см. У цій ситуації не треба включати режим економії і переживати, що частина засобу при такій системі нанесення не потрапить на волосся. Вже краще нехай не потрапить, ніж ви власними руками зробите зі свого волосся брудний пучок.

Причина № 5. Ви рідко миєте голову

Ще одна ймовірна причина брудного волосся – ви рідко його миєте. Я не маю на увазі людей, які не дружать з гігієною і раз на місяць ходять в душ – це окрема категорія. Йдеться про тих, хто сліпо вірить міфу «чим рідше мити волосся, тим краще». Запам’ятайте, це не так! Ви ж миєте своє тіло кожного дня, і воно не стає від цього гіршим, з волоссям все те ж саме. Регулярне очищення і догляд – наше все. Особливо, якщо ви є володаркою жирної шкіри голови. Але в цілому, в даному питанні завжди слід спиратися на свої особисті відчуття.

Причина № 6. Ви миєте голову ввечері

Мийте голову вранці, а не на ніч, тоді волосся довше залишиться свіжим. Ця рекомендація підходить абсолютно всім, але в першу чергу тим, кому «пощастило» належати до загону володарів жирного волосся.

Причина № 7. Ви миєте голову дуже гарячою водою, маючи при цьому жирну шкіру голови

Вода впливає не на саме волосся, а на шкіру голови. Якщо температура занадто висока, це може стимулювати активну роботу сальних залоз. В результаті волосся почне швидко забруднюватися. Однак це не означає, що треба перейти на холодну воду і стати моржем, ні, просто нехай вона буде теплою, а не гарячою.

Причина № 8. Ви не здогадуєтесь про проблеми зі здоров’ям

Якщо ви виключаєте перераховані вище причини, тобто користуєтеся правильно підібраними засобами, добре їх змиваєте і миєте голову так часто, як це необхідно, а волосся все одно брудне, швидше за все, проблему потрібно шукати в здоров’ї. Можливо, у вас є проблеми з щитовидною залозою, порушенні гормонального фону, збій в роботі імунної системи і т.д. Перевірте у лікаря.

Джерело

Поділись


Новини партнерів