Догляд за віями в холодну пору року: живлення, зволоження і правила нанесення домашніх засобів

Очі – дзеркало душі. Кожна жінка хоче, щоб її погляд був виразним, таким, що запам’ятовується і воістину привабливим. Важливу роль в даному випадку відіграють вії, які не залежно від випадку, погодних умов і наявності макіяжу повинні бути здоровими і красивими. У холодну пору року вони відчувають на собі перепади температур, підвищену вологість і вплив морозів, тому взимку догляд за віями повинен бути особливим.

Насамперед фахівці рекомендують відмовитися від декоративної косметики, і зокрема – туші. Якщо відсутність макіяжу – не ваш варіант, використовуйте прозору туш з вітамінами і проводьте чорним олівцем тонку лінію вздовж росту вій. Любителям туші рекомендується зупиняти вибір на якісній косметиці, до складу якої входить Д-пантенол, кератин, ланолін, а також вітаміни А, С, Е.

Важливим в процесі догляду за віями буде грамотне очищення обличчя і зняття макіяжу. Найбільш підходящим засобом є міцелярна вода або пом’якшуючий гель. Нанесіть невелику кількість рідини на ватний диск і плавними, легкими рухами протріть ним очі. Не лягайте спати з косметикою і завжди видаляйте макіяж з очей.

Найкращим чином впливають на об’єм і довжину вій натуральні масла. Вони містять у своєму складі ряд вітамінів і корисних речовин, які живлять, відновлюють волоски і захищають їх від зовнішніх пошкоджень. Ефективно покращує красу вій касторова олія. За півгодини до сну занурьте чисту щіточку для вій в олію, почекайте, поки стече зайва рідина, і нанесіть засіб на всі вії. Важливо – регулярно виконувати дану процедуру і стежити, щоб олія не потрапила в очі. На ріст вій сприятливо вплине мигдальне масло, а зміцнити волоски від самого кореня зможе риб’ячий жир або рослинна олія.

На морозі не варто торкатися до вій руками, терти очі і чинити на них будь-який механічний вплив. Якщо на повіках присутнє почервоніння або подразнення, прикладіть до них ватяні диски, змочені в ромашковому відварі або міцно завареному зеленому чаї. Не забувайте також про живлення вій зсередини. Правильне і збалансоване харчування має прямий вплив на стан волосся, шкіри, нігтів, брів і вій.

Джерело

Поділись


Новини партнерів