10 варіантів використання кокосової олії для здоров’я і краси

Кокосова олія користується попитом у косметології ще з часів правління Клеопатри у Єгипті: персональні майстри створювали зволожуючу і лікувальну косметику для обличчя та всього тіла, що дозволяло єгипетській цариці підтримувати красу і здоров’я довгі роки. Сучасні бренди косметики активно використовують старовинні здобутки у чистому вигляді або з додаванням інших рослинних екстрактів, ароматна суміш вражає універсальністю та великою кількістю корисних властивостей, про які має знати кожна жінка.

Чим кокосова олія корисна для шкіри і волосся?

Головним секретом натурального продукту є висока концентрація насичених жирних кислот, здебільшого лауринової: речовина делікатно доглядає за епідермісом, пришвидшуючи метаболізм в організмі. Масляний екстракт кокосу додають до кремів, масок, інших косметичних засобів для пом’якшення і зволоження шкіри.

Гіпоалергенність засобу дозволяє використання алергіками і людьми з підвищеною чутливістю, але при жирному або проблемному типі дерми з кокосовою олією слід бути обережним, щоб не спричинити появу камедонів.

Косметологи виділяють 10 секретів краси з використанням такого екзотичного продукту:

  • Легка текстура речовини поверне силу, здоровий блиск волоссю, якщо кілька разів на тиждень втирати у чистому вигляді у шкіру голови після миття: коли препарат буде рівномірно розподілений, потрібно накрити його махровим рушником на 1 годину, а потім змити. Регулярні сеанси дозволять забути про посічені кінчики, а процес змивання не доставить клопоту.

  • Жінкам, які не мають часу для довготривалих процедур, дерматологи рекомендують наносити невелику кількість засобу на волосся перед купанням: локони вже після першого разу стануть м’якими і слухняними.
  • Якщо хочете надовго зберегти насичений колір пофарбованого волосся, кокосова олія має стати обов’язковим жителем вашої полички з косметикою.
  • Запашна масляниста рідина миттєво вбирається шкірою, розгладжує зморшки і не залишає жирного блиску, тому ідеально підходить для зони декольте.
  • Майстри nail-дизайну купують її замість крему для рук: вітаміни і мінерали, що містяться у кокосі, зволожують кутикулу, надають міцність нігтикам.
  • Натирати тіло олією з кокоса корисно у бані замість лосьйону, вона зробить епідерміс м’яким, бархатистим.
  • Завдяки зволожувальному ефекту препарат відмінний помічник при сонячних опіках.

 

  • Рідину використовують в ролі засобу для рівної гарної засмаги, але після нанесення знаходитись під прямими сонячними променями довше 30 хвилин не бажано.
  • При загрубілій шкірі на п’ятках рекомендують нанести невелику кількість природної косметики на проблемну зону на ніч під теплі шкарпетки – на ранок дерма балуватиме ніжністю та м’якістю.
  • Для догляду за обличчям препарат використовують у чистому вигляді або доповнюють ним щоденний крем: епідерміс стає гладеньким, а маленькі зморшки і дефекти миттєво зникають.

Як обрати правильний продукт?

В пошуках якісної кокосової олії для косметичних цілей допоможе інтернет-магазин Мейкап https://makeup.com.ua/categorys/534795/, де на вас чекає великий вибір товарів від сертифікованих брендів. Експерти радять купувати саме рафіновану очищену продукцію – вона підходить для всіх типів шкіри і не викликає алергії.

Поділись


Новини партнерів