6 поширених звичок, які наближають старіння шкіри

Передчасне старіння шкіри – проблема, яка знайома багатьом жінкам. Ранні зморшки, втрата пружності та еластичності шкіри, негарний колір обличчя, поява пігментних плям є яскравими ознаками старіння. Причиною такого ефекту може бути як генетика, так і неправильний спосіб життя. І в тому, і в іншому випадку косметологи наполегливо рекомендують виконати роботу над помилками і усунути такі звички:

ЗЛОВЖИВАННЯ СОЛОДКИМ

У солодощах міститься велика кількість швидких вуглеводів, які зупиняють вироблення еластину і колагену. Внаслідок цього шкіра втрачає свою пружність і на обличчі з’являються зморшки.

ЧАС ЗА ЕКРАНОМ МОНІТОРА

Телевізор і комп’ютер дають серйозне навантаження на мозок, внаслідок чого організм перевтомлюється і шкіра відчуває на собі всі негативний вплив техніки.

НЕДОСТАТНЯ АКТИВНІСТЬ

Сидячий і малорухливий спосіб життя провокує застійні явища, внаслідок чого порушується кровообіг організму, а шкіра перестає отримувати необхідну кількість вітамінів і поживних речовин зсередини. Щоб відновити функції шкіри, займайтеся спортом і частіше гуляйте на свіжому повітрі.

ВІДСУТНІСТЬ ЗАХИСТУ ШКІРИ

Користуватися кремами з SPF-факторами потрібно не тільки під час відпочинку в теплих країнах, а протягом усього року. Влітку ми піддаємося впливу UVB-променів, які викликають засмагу, а взимку на нас діють UVA-промені, які не впливають на тон шкіри, але викликають фотостаріння її клітин.

ВІДСУТНІСТЬ В РАЦІОНІ ЖИРІВ

Жири відповідають за проникнення в кров вітамінів, відсутність яких викликає сильну пігментацію. Намагайтеся вживати близько 100 г жирів, до складу яких входить омега-3 і омега-6.

ЧАСТЕ ВЖИВАННЯ КАВИ

У складі цього напою міститься гормон кортизол, який перешкоджає виробленню колагенових волокон. Також кава відноситься до категорії сечогінних напоїв, які позбавляють організм від рідини. Щоб заповнити запаси рідини в організмі, кожну чашку кави запивайте двома склянками простої води.

Джерело

Поділись


Новини партнерів