Як запобігти швидкому старінню шкіри рук

Часто в зовнішньому вигляді виникає такий дисонанс: шкіра рук виглядає старше, ніж шкіра обличчя. Чому так відбувається, чи є цьому якесь пояснення? Давайте розберемося в причинах, через які відбувається саме так.

Прибирання: щоденне миття посуду, миття підлоги, санвузла, меблів, – все це сприяє тому, щоб шкіра рук починала старіти швидше. На жаль, в більшій мірі це стосується жінок, проте нам залишається лише сподіватися, що з часом ця невдячна робота хоча б частково спаде з жіночих плечей. Агресивні миючі засоби плюс механічний вплив, гаряча вода і термічні опіки, – все це сприяє висушуванню епідермісу і руйнуванню волокон колагену і еластину. Наслідки такі: краса рук поступово зникає, шкіра стає тонкою і висушується, з’являються зморшки.

Варто уникати використання антибактеріальних миючих засобів, оскільки вони вбивають корисну природну мікрофлору, внаслідок чого шкіра втрачає гладкість і стає згодом шорсткою і сухою. Неодмінно потрібно використовувати гумові рукавички під час прибирання і навіть миття посуду.

Мало хто захищають руки від впливу сонця. Зазвичай захисні засоби ми наносимо на обличчя і тіло, але не на руки. Однак важливість цього краще усвідомити. Від впливу сонця шкіра рук страждає так само, як шкіра на будь-якій іншій ділянці тіла.

Деякі виробники вже почали додавати в креми для рук SPF-фільтри. Вони забезпечують відмінний захист від сонячних променів. Якщо вас турбує пігментація, то тут скоріше підійдуть засоби з ефектом відбілювання. Також можна просто розтирати пару крапель лимонного соку долонями, після чого змащувати руки кремом, щоб лимонна кислота не пошкодила шкірі.

Ми всі знайомі з мінливим українським кліматом, але вже звикли до нашої зими і знаємо, які засоби варто придбати в цей складний для шкіри період. Не варто нехтувати рукавицями. В жодному разі не можна виходити на мороз з мокрими руками, це дуже шкідливо. Обов’язковою є наявність в косметичці живильного крему або лосьйону в цю пору року.

Не можна не згадати про новий винахід, відомий під назвою “рідкі рукавички”. Так називається спеціальний крем, або олія, яка створює ультратонку плівку на поверхні шкіри. Ця плівка захищає від вітру, морозу, і навіть горезвісних миючих засобів. Можливо, це той засіб, який варто обов’язково мати в холодну пору року.

Джерело

Поділись


Новини партнерів